Slovenija
11192 ogledov

Janša s ključnikom dejanja SD označil za farso

janez janša Kabinet predsednika vlade
Predsednik vlade Janez Janša krije hrbet predsednici DeSUS-a Aleksandri Pivec.

Tokrat je poteze opozicije označil za farso in radikalno potezo, hkrati pa je nekdanjemu vodji SD Dejanu Židanu in stranki SD s ključnikom sporočil, da so nesposobni in jih obtožil, da so izgubili bitko za slovenski Teran.

Steklenice rdečega vina Vino Slovenija Hrvaško vino od danes lahko nosi ime teran

Janša je v tvitu zapisal, da je vladavina prava stanje, v katerem se ministra preganja, če na obisku vinarskega podjetja nazdravi s kozarcem terana. Ko pa minister iz vrst SD zapravi blagovno znamko Teran, izpolni pogoje za predsednika DZ. Pri tem je zapis s ključniki opremil z omembo besed farsa, radikalno in nesposobni.

Dejan Židan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Teran, tako rdeče, da bi mu lahko rekli črno. Teran Slovenija Teran: So Hrvati ponaredili dokumentacijo?

Spomnimo, evropska komisija je leta 2017 sprejela delegirani akt za dodelitev izjeme Hrvaški pri uporabi imena Teran. Slovenija je takoj za tem na Splošno sodišče EU-ja vložila tožbo in z njo izpodbija delegirani akt, ki je začel veljati sredi leta 2017. Hrvaška lahko od takrat naprej ime sorte grozdja teran uporablja za vino z zaščiteno označbo porekla Hrvatska Istra, pri čemer mora biti napis teran manjši od napisa Hrvatska Istra.

 
Komentarjev 22
  • Janez 11:18 06.september 2020.

    JJ sram te bodi ko kažeš na druge da bi prikril svoje tatvine in druge mahinacije. Takim se pravi hinavci saj opravičujejo svoja in svoje ekipe kriminalna dejanja tako, da s prstom kažejo na druge in se zraven derejo"primite tatu". ...prikaži več Narod ni nor, da te ne bi spregledal. Tudi v SD delajo narobe in jih je treba kaznovati, vendar to še ni razlog za tvoje kriminalne rabote!

  • bogdan76 07:10 06.september 2020.

    Naši levici ni uspel niti en projekt in to od referenduma za mejo do klobase in terana edino dobili so kraljico Fajonko.

  • Janez_53 20:59 05.september 2020.

    Potvarjanje in izkrivljanje resnice gre predsedniku vlade očitno odlično od rok. In nič ga ni sram, ko drugi odkrijejo njegove spletke, nevredne predsednika vlade.

Sorodne novice