Janša sporočil, koliko okužb so odkrili med šolniki

Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Foto: Saša Despot Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju
Do 21. ure s hitrimi testi testirali 20.673 oseb, od katerih je bilo pozitivnih testov 278 ali 1,3 odstotka testov. V torek se bodo testirali še nekateri zaposleni.
Oglej si celoten članek

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po oceni novega položaja zaradi odkritja angleške različice novega koronavirusa še vedno podpirajo odprtje osnovnih šol za prvo triletje in polno delovanje vrtcev v devetih regijah, je popoldne preko Twitterja sporočil premier Janez Janša. "Pomagajmo učiteljem in vzgojiteljem, da bo delo varno," je ob tem še pozval.

testiranje šolnikov Za tiste, ki se ne želijo testirati, predvideli visoke kazni

Predsednik vlade je pozneje obveščal tudi o stanju okužb med danes testiranimi učitelji in vzgojitelji.

Foto: Saša Despot testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Janša je zapisal, da je bilo do 17. ure vnešenih 17.435 hitrih testov šolnikov. Od tega je bilo 244 ali 1,4 odstotka pozitivnih. "V okoljih, kjer je odstotek pozitivnih večji, je potrebna dodatna previdnost," je opozoril premier, ki se je ekipam zdravstvenih domov in ministrstva za zdravje zahvalil za uspešno delo. 

Šolsko ministrstvo je v večernih urah sporočilo, da so do 21. ure s hitrimi testi testirali 20.673 oseb, od katerih je bilo pozitivnih testov 278 ali 1,3 odstotka testov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:14 25. Januar 2021.

    In glede na to, da naj bi hitri testi zaznali cca 50% okužb jih bo jutri še enkrat toliko učilo …

  • 21:57 25. Januar 2021.

    Ja super, res se je izkazal kot zdravstveni minister.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.