Slovenija
61694 ogledov

Končno padla odločitev glede odprtja šol

Janez Janša Daniel Novakovič/STA
Janša sporočil odločitev.

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju sporočil, da epidemiologi NIJZ in svetovalna skupina na ministrstvu za zdravje po oceni nove situacije zaradi odkritja angleške različice koronavirusa še vedno podpirajo odprtje  šole za 1. triade in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah. "Pomagajmo učiteljem in vzgojiteljem, da bo delo varno," je pozval Janša.

"Epidemiološko sliko v vzgojno-izobraževalnih ustanovah in v celotni populaciji se bo še naprej skrbno spremljalo. Ob znakih nagleda poslabšanja epidemiološke slike se bo predlagalo nadaljnje ukrepe. Vse napore je treba sedaj vložiti v obvladovanje epidemije na državni ravni in zagotavljanje varnega šolskega okolja za učence in zaposlene," so v mnenju zapisali pri NIJZ. Svetovali so še, da če bo potrebno zaostrovanje ukrepov, naj se najprej zapre druge možne lokacije prenosa okužbe.

Ministrstvo za šolstvo pa je prav tako potrdilo, da so pripravljeni na izvajanje VIZ procesa po modelu C. "Skladno s priporočili NIJZ, usmeritvami Ministrstva za zdravje in Odredbo o preventivnem testiranju zaposlenih pred pričetkom dela v šolah je pripravljenost zdravstveno preventivno zagotovljena, v upoštevanju zaščitnih ukrepov ustrezno pa tudi prostorsko, skladno s priporočili NIJZ, varna," so zapisali v mnenju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • igorgeus 19:23 25.januar 2021.

    Ne veselite se prevec, se vedno lahko ponoci tvitne nasprotno.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:19 25.januar 2021.

    Kako manipulira z nami! Ogabno! Obnaša se kot majhen užaljen otrok. Ker so se nekatrei učitelji uprli testiranjem, spet plačujemo vsi. Janez užaljen, Janez groz! In tako nas bo imel v šahu do rednih volitev. Kako strpni smo Slovenci pa ...prikaži več se kaže v tem kako in kaj smo vse pripravljeni prenašati. Kdaj nam bo tega dovolj?

  • ode 18:22 25.januar 2021.

    Prej ne bo gmaha, da bomo vsi okuženi. Potem ne bo nobeh novih okužb več in epidemija bo premagana.