Janševi vojščaki tragedijo v Parizu izkoristili za hujskanje

Foto: Epa Notre-Dame požar
Čeprav so preiskovalci velikanskega požara v pariški katedrali Notre Dame izključili možnost požiga, so nekateri poslanci SDS očitno prepričani drugače.
Oglej si celoten članek

Še več, tragedijo so izkoristili za netenje sovraštva in hujskanje.

"Uradno nesreča? Krščanska Notre Dame je že bila žrtev napada islamistov. Evropa si zatiska oči pred spopadom civilizacije in barbarstva, ki na njenih tleh vse bolj plamti. Plameni, v katerih izginja Notre Dame, Naša Gospa, so zato simbolni konec veličastne evropske civilizacije!" je na Twitterju zapisal Branko Grims.

Obenem podvomi, da gre za naključje, češ da je bila džihadistka, ki je pred tremi leti nameravala izvesti napad z avtomobilom bombo pred Notre Dame, prav ta petek obsojena na osem let zapora.

Podobno vižo je ubral Žan Mahnič, ki je ob goreči fotografiji katedrale zapisal: "Glejte, kako umira krščanska Evropa! Barbari, ki prihajajo, in so že tu, pa odpirajo šampanjce in se veselijo."

Latinski izraz "Ecce, quomodo moritur iustus," je prvi verz 57. poglavja Izaijeve knjige, ki v dobesednem prevodu pomeni Glejte, kako umira pravični, v slovenskem standardnem prevodu pa "Pravični izgine, pa si nihče ne vzame k srcu". Govora je torej o pravičnem, ne pa o krščanski Evropi, poleg tega je bil verz napisan vsaj nekaj sto let pred nastankom krščanstva. Ecce, quomodo moritur iustus je sicer eno izmed najbolj znanih del Jakoba Petelina Gallusa. 

Hkrati se Mahnič zgraža tudi nad Macronom, Trudeaujem, Obamo in Clintonovo, češ da je njihovo obžalovanje zaradi dogodkov v Parizu izumetničeno.

Le malenkost bolj diplomatski pa je na družabnih omrežjih njihov šef Janez Janša, ki poudarja, da gre pri včerajšnjem požaru za grozljivo simboliko tik pred Veliko nočjo in da ponazarja načrtno razgradnjo tisočletne evropske civilizacije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 46

  • 16:29 21. April 2019.

    Pravi zdrahar in provokator je tisti ki je to napisal in tisti ki so to objavili. Skrajneže imamo na levi …

  • 08:03 21. April 2019.

    To kar očitate drugim, ste sami.

  • 10:43 18. April 2019.

    Gorela je rva in gorele bodo druge...če in ko bodo, upam, da se oglasite tisti, ki to odobravate.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.