Javno mnenje: Velika sprememba na vrhu strank

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Šarčevo LMŠ je prehitela SD Tanje Fajon.
Oglej si celoten članek

Javnomnenjska raziskava Vox populi, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla Ninamedia, je pokazala, da stranko SD, ki jo po novem vodi Tanja Fajon, podpira več volivcev in volik kot LMŠ. 

Podpora SDS se po poročanju časnika giblje med 22 in 23 odstotki, podpora SD je narasla na 15,2 odstotka, medtem ko se je podpora LMŠ zmanjšala na 10,9 odstotka. 

Še v maju bi se za stranko Marjana Šarca odločilo 12,2 odstotka volivcev, medtem ko bi SD volilo le 8,2 odstotka. Do spremembe je prišlo, potem ko je Dejan Židan vodstvo SD prepustil evropski poslanki Tanji Fajon. 

Višja podpora Levici, ostale stranke navzdol

Zvišala se je tudi podpora Levici, ki jo podpira 8,2 odstotka volivcev in volilk, podpora NSi se je nekoliko zmanjšala in znaša 3,9 odstotka, prav tako DeSUS (2,9 odstotka) in SNC (1,4 odstotka). 

Foto: Anže Petkovšek Levica

Anketirani so med 9. in 11. junijem odgovarjali na vprašanje Katero stranko bi volili, če bi bile v nedeljo volitve v državni zbor. Javnomnenjska raziskava je bila opravljena na vzorcu 700 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 81

  • 06:25 16. Junij 2020.

    Tanja Fajon lahko klanjanje pred spomenikom Borisu Kidriču naredi tradicionalno. Recimo vsako nedeljo zjutraj ob devetih. Sicer mene Tanja nekoliko …

  • vec
    00:20 16. Junij 2020.

    kot sem rekel ne bo Tanja NIKOLI MA RES NIKOLI SLOVENSKI PM, to pa zato ker je že več kot …

  • 21:44 15. Junij 2020.

    komunisti nikakor ne popuščajo. Podkupljeni novinarji pa tudi ne.........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.