Slovenija
24382 ogledov

Javno mnenje: Velika sprememba na vrhu strank

Tanja Fajon Saša Despot
Šarčevo LMŠ je prehitela SD Tanje Fajon.

Javnomnenjska raziskava Vox populi, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla Ninamedia, je pokazala, da stranko SD, ki jo po novem vodi Tanja Fajon, podpira več volivcev in volik kot LMŠ. 

Podpora SDS se po poročanju časnika giblje med 22 in 23 odstotki, podpora SD je narasla na 15,2 odstotka, medtem ko se je podpora LMŠ zmanjšala na 10,9 odstotka. 

Še v maju bi se za stranko Marjana Šarca odločilo 12,2 odstotka volivcev, medtem ko bi SD volilo le 8,2 odstotka. Do spremembe je prišlo, potem ko je Dejan Židan vodstvo SD prepustil evropski poslanki Tanji Fajon. 

Višja podpora Levici, ostale stranke navzdol

Zvišala se je tudi podpora Levici, ki jo podpira 8,2 odstotka volivcev in volilk, podpora NSi se je nekoliko zmanjšala in znaša 3,9 odstotka, prav tako DeSUS (2,9 odstotka) in SNC (1,4 odstotka). 

Levica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Anketirani so med 9. in 11. junijem odgovarjali na vprašanje Katero stranko bi volili, če bi bile v nedeljo volitve v državni zbor. Javnomnenjska raziskava je bila opravljena na vzorcu 700 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 81
 • SigmundKurnik 06:25 16.junij 2020.

  Tanja Fajon lahko klanjanje pred spomenikom Borisu Kidriču naredi tradicionalno. Recimo vsako nedeljo zjutraj ob devetih. Sicer mene Tanja nekoliko spominja na Pepco Kardelj, pa ne vem zakaj. Upam da jo ne čaka enaka usoda.

 • Avatar vec
  vec 00:20 16.junij 2020.

  kot sem rekel ne bo Tanja NIKOLI MA RES NIKOLI SLOVENSKI PM, to pa zato ker je že več kot 10 let v EU parl, dobiva plačko ki je sanjska, ampak ne njej ni dovolj, hoče dobit še eno TITULO ...prikaži več kao prezident vlade SLO, kar pa ne bo šlo, je v vrsti OGROMNO folka ki niso še okusili medu zestonj denarja, in so mladi ter zelo odločeni da je sedaj njihov ČAS, to so te ki pedalirajo in vsak ama vsak od njih že ima v glavi FUNKCIJO ki jo bi rad opravljal. ZATO Tanja nima šans, res pa da tega še ne ve.

 • fasader56 21:44 15.junij 2020.

  komunisti nikakor ne popuščajo. Podkupljeni novinarji pa tudi ne.........