Jeseničani na pomoč beguncem: Spijo v gozdovih, kuhajo si enkrat na dan v cerkvi

Foto: EPA
Foto: EPA
"Ravno pakiramo, štartali bomo ob dveh popoldne. Begunci so namreč v okoliških parkih in gozdovih in pridejo ob 16.00 na večerjo. Mi jih bomo tam pričakali," nam je povedala Faila Pašić Bišić, vodja društvu UP z Jesenic.
Oglej si celoten članek

Že tretjič so Jeseničani tretjič priskočili na pomoč 150-im beguncem iz Iraka, Sirije in Afganistana, ki se nahajajo ob slovensko-italijanski meji, v Gorici.  

"Spijo v parkih in gozdovih ob Soči. Jejo enkrat na dan v lokalni cerkvi, ki jim je ponudila prostor. Večerjo si skuhajo sami s potrebščinami, ki smo jih mi prinesli in dostavili," nam je povedala Faila Pašić Bišić.

Foto: EPA Otroci med begunci

Na pot bodo odrinili trije kombiji s pomočjo

"Peljemo humanitarno pomoč: življenjske potrebščine, hrano, oblačila in obutev. Danes so na poti trije kombiji s paketi s pomočjo. Vse to so zbrali lokalni prebivalci tu na Jesenicah in v okolici, prispevali so tudi donatorji iz tujine," je še dodala.

Z donacijo v znesku 2.353 evrov pomagamo z materialnimi dobrinami, življenjsko nujnimi potrebščinami, ki jih bomo razdelili v sodelovanju s partnersko organizacijo Insieme con voi

S človekoljubnimi akcijami želimo ozavestiti slovensko javnost o begunski problematiki in spodbuditi ostale posameznike, skupine in organizacije.

"Prosim, širite sporočilo, pošiljajte apele, ljudje naj se zmigajo in pomagajo," sklene Pašić Bišićeva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 15:47 6. September 2015.

    prisli begunci trkat na vrata. prej pa zivljenje v veselem baloncku. In ja beguncem je treba pomagat. vojne agitatorje, ki …

  • 15:43 6. September 2015.

    Spoštovani, najprej vam čestitam, da rastete v srcu. Mnogi v Sloveniji za vikend raje zavijejo v nakupovalno središče. Vsak, ki …

  • 15:01 6. September 2015.

    nani iz svojih domov jutri bomo lahko mi, sprašujem vas kaj bi storili VI ki ste tako kritični do drugih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.