Jezuiti potrdili nove žrtve patra Rupnika. Med njimi tako ženske kot moški.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Novo poročilo o zlorabah slovenskega patra.
Oglej si celoten članek

Vrh mednarodnih hiš jezuitskega reda v Rimu je danes objavil novo poročilo o pričevanju domnevnih žrtev slovenskega patra Marka Rupnika. V njem potrjuje, da so med ljudmi, ki so odgovorili na decembrski poziv reda in prijavili nove primere, tako ženske kot moški, je poročal Radio Slovenija.

Gre za prijave duhovnih, psiholoških in seksualnih zlorab z zelo visoko stopnjo verjetnosti, ki naj bi jih Rupnik zakrivil med sredino 80. let prejšnjega stoletja in letom 2018.

Delegat mednarodnih hiš Johan Verschueren je potrdil, da je red Rupniku prepovedal vse oblike javnega duhovniškega udejstvovanja in druge javne nastope ter tudi vse oblike javnega umetniškega izraza. Kot je dodal, ne izključujejo niti nadaljnjih sankcij proti njemu, je še poročal Radio Slovenija.

Afera Rupnik Škof Zore priznal, da je bil seznanjen s pismom zlorabljene redovnice Slovenija Ponovno sojenje patru Rupniku? Primer Rupnik Še en odziv na razkritja o zlorabah Slovenija Izpoved nune: "Hotel je seks v troje z drugo sestro skupnosti."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 10:48 21. Februar 2023.

    Ne vem zakaj sem pomislil na sosedovega petelina. Na gnoju je pokav. vse kure, če pa je teh zmanjkalo se …

  • 10:37 21. Februar 2023.

    Kje ste zagovorniki RKC ja in komentatorji kleti na Trstenjakovi? Muca popapala jezik? Zmanjkalo argumentov? Je se vam vzelo sapo???

  • 10:10 21. Februar 2023.

    Zelo dejaven je bil ta Rupnik..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.