Kacin ostro nad Gantarja: "Nedomišljen nastop, zaradi katerega pregorevajo telefoni"

Foto: Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Foto: Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Novi primeri so po Kacinovem mnenju "pridelek" celotnega vikenda.
Oglej si celoten članek

"Današnja novinarska konferenca je posledica vznemirjenja javnosti," je takoj priznal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Izpostavil je tri "krivce": lažno novico, ki naj bi jo objavila STA oz. 24 ur in je pozivala Slovence, naj čim prej zapustijo Hrvaško, "premalo domišljen" nastop ministra za zdravje Tomaža Gantarja o možnem odzivu na razmere na Hrvaškem, zaradi katerega po Kacinovih besedah včeraj in danes "pregoreva telefon na ministrstvu za zunanje zadeve", saj da ljudje zahtevajo pojasnila, kaj je res in kaj se bo zgodilo ter današnje dnevno poročilo, ki potrjuje 13 novih primerov obolenj s covidom-19.

Gantar se je na Kacinove očitke odzval s pikrim tvitom.

Kar 6 novih primerov so sicer potrdili na Notranjskem, je potrdil Sandi Curk, poveljnik Civilne zaščite. Toliko novih okužb kot včeraj v Sloveniji ni bilo že dva meseca.

Covid-19 Tomaž Gantar o dopustu na Hrvaškem: Ob vrnitvi boste morda morali v karanteno

"Novi primeri so sicer 'pridelek' čez cel vikend, ko testiramo manj, zato upamo, da se bo jutri številka zmanjšala," je vseeno optimistično dejal Kacin. Je pa opozoril, da je tudi na Hrvaškem in v okoliških državah stanje spremenljivo, medtem ko je drugod po svetu pandemija v polnem zamahu. Dodal je, da smo recimo v nedeljo po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) zabeležili največje število okuženih po svetu. 

Koronavirus Rekorden skok novih primerov covida-19 v enem dnevu

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 01:05 24. Junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • 22:56 23. Junij 2020.

    jest ne razumem, v kateri državi imajo takole enega vladnega govorca ... se pravi predsednik vlade ne govori, predsednik države …

  • 19:22 23. Junij 2020.

    Kaco pejd u kurac!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.