Svet
39346 ogledov

Tomaž Gantar o dopustu na Hrvaškem: Ob vrnitvi boste morda morali v karanteno

Hrvaška obala Profimedia
Lahko se zgodi, da Slovenci ob povratku v državo naletijo na karanteno, če ne bodo spremljali obvestil.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj na POP TV izrazil zaskrbljenost zaradi novih primerov okužb na Hrvaškem. 

"Seveda me skrbi, strah me je, da bi se situacija poslabšala," je povedal v oddaji 24UR ZVEČER. "Hrvaška v resnici postaja epidemiološko nevarna država, tudi glede ponovnega širjenja virusa v Sloveniji. Skrb je na mestu."

Padajo kot domine Šport Razpad sistema, še več pozitivnih primerov na Hrvaškem

"Takoj, ko se bo povečalo število okužb v Sloveniji in bo ugotovljeno, da so te vnešene iz Hrvaške ali pa če se bo tam to višje število okuženih na dnevni ravni ustalilo, bo država postala rdeča cona in bo uvedena karantena za vse, ki prihajajo iz Hrvaške," je pojasnil Gantar. 

Državljane, ki se odpravljajo na Hrvaško, je opozoril, da se lahko zgodi, da ob povratku v državo naletijo na karanteno, če ne bodo spremljali obvestil. 

Hrvaška Covid-19 Svet To glede obiska Hrvaške in novih okužb pravi naš NIJZ

"Glede na to, da se Hrvaška giblje v nevarnem območju, je ta nevarnost realna," je dejal in izrazil skrb nad tem, da večina ljudi več ne upošteva zaščitnih ukrepov. 

NIJZ: Hrvaška je še vedno varna

NIJZ je sicer včeraj poudaril, da je Hrvaška še vedno epidemiološko varna država, iz katere je v Slovenijo mogoče vstopati brez omejitev. 

Včeraj so sporočili, da je bilo na Hrvaškem v nedeljo 19 novih okužb, v soboto pa jih je bilo 18. O več kot desetih okužbah so poročali tudi v dneh pred tem. 

Hrvaško reševalno vozilo | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaška, Covid-19, turizem, Reka Covid-19 Zdravje Nič kaj dobre novice o novih okužbah na Hrvaškem

Da je država uvrščena na seznam varnih držav, mora imeti manj kot deset novih okužb na 100 tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh in skupno 10 tisoč testov na milijon prebivalcev. 

Dodatni kriterij je 14-dnevna pojavnost okužb nad 40 na 100 tisoč prebivalcev, ki ga NIJZ uporablja kot opozorilno vrednost. Če je ta številka presežena, NIJZ opozori vlado, ki spremeni uvrstitev države na seznamu zelenih, rumenih in rdečih držav. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 11:02 27.junij 2020.

    Gantar enkrat si že bil minister pa ni blo nič od tebe,drugič je še manj,tko,da si spokej en mejhn kuferček in pejt v najbljižji DSO in uživaj teh nekaj petkov,kolkor jih še maš!

  • Avatar Telligessa
    Telligessa 01:06 24.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • francl12 15:07 23.junij 2020.

    Banda janšistična, ZAPRITE MEJE TAKOJ!!!