Zdravje > Aktualno
13180 ogledov

Nič kaj dobre novice o novih okužbah na Hrvaškem

Hrvaška, Covid-19, turizem, Reka Epa
Od 19 primerov novih okužb so jih devet zabeležili v Zagrebu. Zaradi obiska turnirja v Zadru na testiranje tudi premier Andrej Plenković.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 19 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, enega več kot v soboto in enako število kot v petek, ko so zabeležili največji porast obolelih po 12. maju. 

Od 19 primerov novih okužb so jih devet zabeležili v Zagrebu, tri v osiješko-baranjski županiji, dve v zadarski, po ena pa v dubrovačko-neretvanski, međimurski, koprivniško-križevski in šibeniško-kninski županiji. 

Doslej so testirali 72.746 ljudi, od tega 268 v zadnjih 24 urah, med okuženimi ni težje obolelih, v bolnišnici se zdravi devet ljudi. Prav tako nihče ni priključen na ventilator, skupno število bolnikov s koronavirusom je tako po novem 2336, umrlo je 107 ljudi. 

Slabe novice iz Zadra

Sicer so tamkajšnje oblasti v zadnjih dneh posebno pozornost namenile Zadru, kjer so potrdili več okužb s covidom-19, povezanih s teniškim turnirjem Adria Tour, kjer so zaradi pozitivnega bolgarskega teniškega igralca Grigorja Dimitrova odpovedali včerajšnji finale med Novakom Đokovićem in Andrejem Rubljovim.

'Korona' zabava Šport Škandalozen posnetek, kako so Đoković in Co. širili covid-19

Na testu za okužbo s covidom-19 so bili pozitivni še trije udeleženci turnirja, med njimi tudi hrvaški tenisač Borna Ćorić. Index.hr poroča, da so v povezavi z dobrodelnim teniškim turnirjem v Zadru sicer potrdili tri okužbe, a so eno šteli v statistiko prestolnice, saj se je okuženi tenisač Ćorić vrnil v Zagreb. 

Zaradi obiska turnirja, kjer se je družil tudi z nekaterimi tenisači, se bo na koronavirus testiral hrvaški premier Andrej Plenković. 

Minister o morebitnih ukrepih

Sicer je Zadar obiskal hrvaški minister za zdravje Vili Beroš, ki je na novinarski konferenci pozval organizatorje športnih prireditev, naj vztrajajo pri strogem spoštovanju priporočil epidemiologov, predvsem ko gre za medsebojno razdaljo in higieno rok.

Poudaril je, da je epidemiološka slika v Zadru v tem trenutku takšna, da ni potrebe po poostritvi ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot je dejal, tudi ukrepi na hrvaških mejah odražajo epidemiološko sliko na Hrvaškem, ki je po njegovi oceni ena najboljših v Evropi. "Če se bo poslabšala ali pa bomo opazili, da z določenih območij prihaja več primerov obolelih, bomo sprožili ustrezne ukrepe," je še povedal.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • Avatar Berrilessa
    Berrilessa 01:06 23.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • francl12 16:28 22.junij 2020.

    KAR PEJTE K HRČKOM NA MORJE...KO PRIDETE NAZAJ PA NAJMANJ 3 TEDNE KARANTENE V SOBI 1X1m!

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 15:48 22.junij 2020.

    me sploh ne čudi. na meji sploh ne vprašajo o spletnem obrazcu, tudi če ga hočeš pokazati samo odmahnejo z roko. v trgovinah nihče ne nosi mask, če si jo nadeneš te gledajo, kot da si najmanj iz Lune, nihče ...prikaži več se ne drži varnostne razdalje, razkužila za roke sicer imajo, vendar nimajo vonja po medicinskem alkoholu, zelo mogoče, da jih polnijo z vodo. ne trdim, da je tako povsod. veliko vprašanje je, ali so njihovi podatki o okuženih vsaj približno točni, močno dvomim. poskrbite za lastno higieno.