Slovenija
13459 ogledov

Kacin ostro nad Gantarja: "Nedomišljen nastop, zaradi katerega pregorevajo telefoni"

Jelko Kacin Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Novi primeri so po Kacinovem mnenju "pridelek" celotnega vikenda.

"Današnja novinarska konferenca je posledica vznemirjenja javnosti," je takoj priznal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Izpostavil je tri "krivce": lažno novico, ki naj bi jo objavila STA oz. 24 ur in je pozivala Slovence, naj čim prej zapustijo Hrvaško, "premalo domišljen" nastop ministra za zdravje Tomaža Gantarja o možnem odzivu na razmere na Hrvaškem, zaradi katerega po Kacinovih besedah včeraj in danes "pregoreva telefon na ministrstvu za zunanje zadeve", saj da ljudje zahtevajo pojasnila, kaj je res in kaj se bo zgodilo ter današnje dnevno poročilo, ki potrjuje 13 novih primerov obolenj s covidom-19.

Gantar se je na Kacinove očitke odzval s pikrim tvitom.

Kar 6 novih primerov so sicer potrdili na Notranjskem, je potrdil Sandi Curk, poveljnik Civilne zaščite. Toliko novih okužb kot včeraj v Sloveniji ni bilo že dva meseca.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Tomaž Gantar o dopustu na Hrvaškem: Ob vrnitvi boste morda morali v karanteno

"Novi primeri so sicer 'pridelek' čez cel vikend, ko testiramo manj, zato upamo, da se bo jutri številka zmanjšala," je vseeno optimistično dejal Kacin. Je pa opozoril, da je tudi na Hrvaškem in v okoliških državah stanje spremenljivo, medtem ko je drugod po svetu pandemija v polnem zamahu. Dodal je, da smo recimo v nedeljo po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) zabeležili največje število okuženih po svetu. 

Covid-19 Koronavirus Svet Rekorden skok novih primerov covida-19 v enem dnevu

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 24
  • Avatar Telligessa
    Telligessa 01:05 24.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar praufo
    praufo 22:56 23.junij 2020.

    jest ne razumem, v kateri državi imajo takole enega vladnega govorca ... se pravi predsednik vlade ne govori, predsednik države ne govori in če kdo govori je vse narobe ... govori pa uradni govorec, le kdo je to ... me ...prikaži več zanima če kdo upa trampa vprašat kaj si misli o taki aktivnosti, ... to je izum slovenistana, ki najame basača za proračunski denar, ki lahko dneve in dneve baše folk ... kaj češ

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 19:22 23.junij 2020.

    Kaco pejd u kurac!