Kacin predstavil datum, ko bo morda že mogoče koristiti vavčerje

Foto: Terme Krka
Foto: Terme Krka
Na podlagi zakona mora vlada zdaj najprej pripraviti uredbo.
Oglej si celoten članek

"Tisto, kar je pomembno, je, da je bil zakon sprejet," je na vprašanje novinarke, kdaj bo mogoče koristiti turistične vavčerje, dejal vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin. "Sedaj smo v fazi priprave uredbe za njegovo uresničitev. Tam bo določeno vse ostalo, kar je pomembno."

Ko bo pripravljena uredba, bo moral Furs oz. za to pristojne ustanove to pravico naložiti na posamezno davčno številko. "Ko bo to storjeno, bo vsak obveščen, da lahko storitev uporabi," je pojasnil Kacin. "Od takrat bodo rezervacije mogoče. Najti bo treba odgovor, kaj s tistim, ki niso vešči elektronske uporabe storitev."

Slovenija Tako boste lahko unovčili bone svojih sorodnikov

Kdaj točno bo vse potrebno pripravljeno, da bo storitev mogoče koristiti, Kacin ni znal odgovoriti, je pa dejal: "Jaz osebno pričakujem, da bi to moralo biti 15. junija. Ali nam bo to uspelo, ali bo mogoče uporabo bonov zagotoviti vsem istočasno, ne vem. Namen vlade je, da bi to zagotovila čim prej. Tako sem razumel ministre, ki so o tem razpravljali na različnih sestankih." 

Vlada mora sicer osem dni po uveljavitvi v četrtek sprejetega zakona sprejeti uredbo, s katero bo določila način unovčitve bona. 

Foto: Dan Briški Terme Zreče

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je pred časom dejal, da naj bi bili boni unovčljivi od 1. junija dalje. Državni sekretar Simon Zajc je ocenil, da je bolj verjetno, da jih bomo lahko začeli uporabljati konec junija ali 1. julija. 

Slovenija Kaj so nam povedali o turističnih bonih in kaj piše v zakonu

Država bo na podlagi omenjenega zakona vsem prebivalcem Slovenije izdala bone, ki  jih bo mogoče koristiti za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v nastanitvenih objektih v Sloveniji, od hotelov do planinskih domov ali kampov. Turistične bone bodo prejele osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. marca 2020, in sicer rojene do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajše pa v višini 50 evrov. Veljali bodo do konca leta.

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 02:09 2. Junij 2020.

    Zakaj ne bi bili boni lahko že koriščeni 1 junija ! Jaz sem rezerviral 27 maja isti dan ko ste …

  • 18:06 1. Junij 2020.

    Boj se Danajcev, ki nosijo darove. Homer 1200 b. c.

  • 18:04 1. Junij 2020.

    Boj se Danajcev, ki nosijo darive.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.