Kaj bo s šolanjem prihodnji teden? To je povedal Kacin!

Foto: Profimedia
Kacin tudi o tem, ali so se razmere že toliko popravile, da lahko pričakujemo kakšno sprostitev.
Oglej si celoten članek

"Prejšnji teden je bilo ključno vprašanje, kaj bo z izobraževanjem," je glede morebitnih novih ukrepov oz. njihovega sproščanja ob spodbudnih številkah na današnji tiskovni konferenci povedal uradni vladni govorec za covid Jelko Kacin. "Tudi ta teden bo ključno isto vprašanje - ali bo mogoče začeti s šolo v živo ali bo potrebno še naprej šolanje na daljavo. To bo odvisno od epidemiološke stroke, ki bo presodila, ali so se razmere toliko popravile, da lahko pričakujemo kakšno sprostitev. V bolnišnicah še vedno pričakujejo sprejem novih bolnikov - od tega gibanja bo odvisno, ali bo mogoče odločiti o sproščanju ukrepov. Za zdaj nimamo nobenih nastavkov, na podlagi katerih bi lahko odločili o sproščanju ukrepov."

uradno Sprejeta odločitev glede šolanja naslednji teden

Ravnatelji z ministrstvom tudi o ocenjevanju

Ob tem je Kacin povedal, da se na video konferenci z ravnatelji šol pravkar pogovarjajo predstavniki ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Tema je tudi vprašanje ocenjevanja, za katero mnogi učitelji poudarjajo, da ga bo treba prilagoditi razmeram na daljavo. "Konkretnega odgovora na to nimam, a verjamem, da bodo na tej konferenci dobili informacije iz prve roke in pisna navodila, kako ravnati v takem primeru," je na tiskovni konferenci povedal Kacin. 

Foto: Profimedia Učilnica

Šola Pouk na daljavo, a spet težave s spletnimi učilnicami

Odločitev o šolanju v četrtek

Odločitev o tem, kako bo prihodnji teden potekalo šolanje, je, tako kot je to bilo pretekli teden, pričakovati v četrtek. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:27 9. November 2020.

    Kot učitelj sem prvi za to, da gremo nazaj v šolo. Bi pa bilo fer do tistih, ki smo 60+ …

  • 15:16 9. November 2020.

    Lutko na smetisce!!!!!!!!

  • 14:25 9. November 2020.

    Vladni bedaki, poglejte si sliko otrok, kako lepo se družijo po cele dneve, brez mask, hvala bogu, samo še vaših …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.