Slovenija
54813 ogledov

Sprejeta odločitev glede šolanja naslednji teden

Simona Kustec Anže Malovrh/STA
Ministrica za šolstvo je razkrila podrobnosti glede šolanja prihodnji teden.

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je na današnji tiskovni konferenci vlade potrdila, da bo prihodnji teden pouk za učence osnovnih, srednjih, visokih in glasbenih šol potekal na daljavo. Vrtci bodo vseeno nudili nujno varstvo predšolskih otrok.

"Kot prvi kriterij nas je vodila skrb za zdravje, potem pa za znanje," je povedala ministrica. Ukrep je po njenih besedah "začasne narave", prihodnji teden pa bodo ponovno ocenili razmere.

Vračamo se v spomladanski čas

Kot je dejala ministrica, se s tem ukrepom nekako vračamo v čas prve covid krize spomladi. Število okuženih med zaposlenimi v šolah in vrtcih ter med otroci je še vedno visoko, a se po njenih besedah stanje izboljšuje, "toliko, da smo ponovno zmožni izvesti proces šolanja na daljavo".

Predlagala je, da se sledi vsem dobrim praksam iz spomladanskega časa in veliko časa posveča komunikaciji med starši in učitelji, ravnatelji in učitelji ter obratno. Za tiste otroke, ki živijo na območjih brez internetne povezave, je po njenih besedah vsekakor prvi naslov za pomoč šola, sicer pa regijski center zavoda za šolstvo ali ministrstvo. 

Odločitve glede nadomeščanja pouka še niso sprejeli

Rešitve za nadomeščanje pouka v času podaljšanja počitnic prejšnji teden na ministrstvu še niso našli, je pa ministrica povedala, da si želijo ta čas nadoknaditi kasneje, v šolskem prostoru, ko bodo epidemiološke razmere ugodnejši. NPZ-jev ne bodo odpovedali, možno pa je, da bo njihova izvedba potekala v prilagojeni obliki.

dezurni@zurnal24.si

Šola in covid Slovenija "Težave z računalniki imajo tudi učitelji"
Komentarjev 1
  • Zikollino 06:20 06.november 2020.

    https://m.planet-lepote.com/dr-vladimir-pirnat-javno-pismo-zdravniski-zbornici-slovenije-in-replika-na-odgovor-prof-dr-ihana/#