Kaj pa maska, gospa ministrica?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Še en minus ministrice za izobraževanje, znanost in šport.
Oglej si celoten članek

Ministrica Simona Kustec se je udeležila sejma MOS v Celju, kar je objavila na svojih profilih družbenih omrežij. 

V oči bode fotografija, na kateri pozira skupaj s petimi mladenkami, na kateri nobena ne nosi zaščitne maske. Kustečeva jo ima v roki, prav tako, kot je razvidno s fotografije, še ena mladenka. Uporablja je nobena, čeprav bi jo morala, saj na prostem - v kolikor ni 1,5 metra varnostne razdalje - je nošenje mask obvezno. 

Po trenutno veljavnih ukrepih je nošenje mask in razkuževanje rok obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti najmanj 1,5 metra medosebne razdalje, v osebnih vozilih.

Ministrica Kustec je enkrat že bila deležna kritik na račun neuporabe zaščitne maske, in sicer na prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije septembra lani. Takrat je Kustečevi med drugim v bran stopil tudi premier Janez Janša, ki je s prstom pokazal na organizatorja. Kustečeva se je kasneje za neuporabo zaščitne maske javno opravičila. 

Nove okužbe Znani včerajšnji podatki: S covidom okužen vsak peti Slovenija Tako visoke incidence v tej starostni skupini še ni bilo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 06:57 17. September 2021.

    Štrukelj ki sovraži maske nič nekomentira pa Žurej,Esmeralda levih se edino lažnivost drži.

  • 22:57 16. September 2021.

    Čakam na Twitoja in njegov komentar o levih fašistih, ki ne spoštujejo ukrepov. Povdarek na levih, ker desni fašisti so …

  • 19:50 16. September 2021.

    2x ceplena, 2x zbolela, 2x javno brez maske, 2x interpelacija, 2x ubrisana.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.