Slovenija
10016 ogledov

Kaj pa maska, gospa ministrica?

Simona Kustec Lipicer Saša Despot
Še en minus ministrice za izobraževanje, znanost in šport.

Ministrica Simona Kustec se je udeležila sejma MOS v Celju, kar je objavila na svojih profilih družbenih omrežij. 

V oči bode fotografija, na kateri pozira skupaj s petimi mladenkami, na kateri nobena ne nosi zaščitne maske. Kustečeva jo ima v roki, prav tako, kot je razvidno s fotografije, še ena mladenka. Uporablja je nobena, čeprav bi jo morala, saj na prostem - v kolikor ni 1,5 metra varnostne razdalje - je nošenje mask obvezno. 

Po trenutno veljavnih ukrepih je nošenje mask in razkuževanje rok obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti najmanj 1,5 metra medosebne razdalje, v osebnih vozilih.

Ministrica Kustec je enkrat že bila deležna kritik na račun neuporabe zaščitne maske, in sicer na prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije septembra lani. Takrat je Kustečevi med drugim v bran stopil tudi premier Janez Janša, ki je s prstom pokazal na organizatorja. Kustečeva se je kasneje za neuporabo zaščitne maske javno opravičila. 

bolnišnica covid-19 pandemija epidemija virus ZDA Nove okužbe Slovenija Znani včerajšnji podatki: S covidom okužen vsak peti Covid-19 Slovenija Tako visoke incidence v tej starostni skupini še ni bilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • bogdan76 06:57 17.september 2021.

    Štrukelj ki sovraži maske nič nekomentira pa Žurej,Esmeralda levih se edino lažnivost drži.

  • Jernej65 22:57 16.september 2021.

    Čakam na Twitoja in njegov komentar o levih fašistih, ki ne spoštujejo ukrepov. Povdarek na levih, ker desni fašisti so baje boljši. Ja, danes je zelo pomembno kam vleče fašista, v levo ali v desno. Včasih je bil fašist samo ...prikaži več fašist. Naslednja stopnja je levi levičar ali desni levičar, mogoče levi desničar ali celo desni desničar. O bog pomagaj.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 19:50 16.september 2021.

    2x ceplena, 2x zbolela, 2x javno brez maske, 2x interpelacija, 2x ubrisana.