Slovenija
34355 ogledov

Tako visoke incidence v tej starostni skupini še ni bilo

Covid-19 Profimedia
V primerjavi s prejšnjim tednom število novih primerov okužb še naprej narašča. Včeraj je bilo potrjenih skoraj 25 odstotkov več primerov kot prejšnji torek.

Razmere so trenutno najslabše v primorsko-notranjski regiji, kjer je število okužb takšno, da ustreza črni fazi po starem semaforju ukrepov. Ekipa Sledilnika opozarja na opazen porast v zadnjem dnevu. Na drugem mestu glede na podatke o sedemdnevnem povprečju na sto tisoč prebivalcev je trenutno obalno-kraška regija, ki ji sledita jugovzhodna Slovenija in goriška regija. Iz podatkov, ki so zbrani na Sledilniku, je razvidno, da je osrednjeslovenska regija v devetih dneh prešla iz oranžne v rdečo fazo po starem semaforju, savinjska regija je za tak prehod potrebovala sedem dni. Tako osrednjeslovenska kot savinjska regija sta nad državnim povprečjem. 

V prvih dveh dneh tega tedna je bilo opravljenih občutno več testov PCR kot prejšnji ponedeljek in torek. V ponedeljek in torek je bilo skupno opravljenih 12.413 testov PCR, prejšnji ponedeljek in torek pa 9.107 testov PCR. Pričakovati je, da bodo zaradi razširitve obveznosti pogoja PCT v prihodnjih dneh naraslo tudi število opravljenih hitrih testov. Kam še lahko greste brez PCT, lahko preberete tukaj. 

V bolnišnicah je trenutno 347 bolnikov s covidom-19, od tega jih je 76 v intenzivni terapiji. Za posledicami covida-19 je umrlo šest ljudi. 

Osnovnošlci na udaru

Iz rezultatov testiranj je razvidno, da se spreminja starostna struktura pozitivnih primerov. "Mladostniki 15-24 let niso več najvišji po incidenci. Starostna skupina 5-14 let je s povprečno 80 primeri na dan na 100 tisoč prebivalcev višja kot kdajkoli prej. Prejšnji vrh je bil konec marca letos s 50 primeri na dan na 100 tisoč prebivalcev," opozarja ekipa Sledilnika.

Starostni skupini, v katerih je bilo v torek potrjenih največ novih primerov, sta prej omenjena skupina otrok med 5 in 14 letom (243 novih primerov) ter odrasli med 35 in 44 letom (270 novih primerov).

Največ novih primerov so v torek potrdili v Ljubljani (186), sledijo Koper 880), Kranj (44), Novo mesto (35), Celje, Kamnik, Slovenska Bistrica in Ajdovščina (32) ter Nova Gorica (29), Velenje (26) in Maribor (23). Dvajset ali več novih primerov je bilo potrjenih še v Izoli (22), Krškem (21) in Škofji Loki (20). 

Trgovina koronavirus Slovenija Preverjanje pogoja PCT: Takšne so izkušnje današnjega jutra

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • softundsicher 18:27 15.september 2021.

    A ni bilo rečeno, da bo zdaj relevantno samo še število hospitaliziranih? Zakaj potem štejete pozitivne?

  • Borut_Bavarski 16:27 15.september 2021.

    Odjebite, žurnalovi pisunčki. Odkar dobivate oglase državnih podjetij, vas je sama hvala oblasti in zganjanje histerije. Odjebite.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:19 15.september 2021.

    Spet serviranje številk, za katere večina mislimo, da so dobljene približno tako, kot loterijske številke.