Kaj pa pešci? V dveh dneh dve hudi nesreči.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V obeh primerih sta pešca vozišče prečkala izven prehoda za pešce.
Oglej si celoten članek

Sinoči nekaj po 20. uri je prišlo do prometne nesreče na Vodmatski ulici v Ljubljani, v kateri je bil povožen pešec.

Kot so doslej ugotovili policisti, je 50-letni voznik osebnega vozila Chrysler pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora na vozišče trčil v 81-letnega pešca, ki je v tistem trenutku prečkal cesto izven prehoda za pešce.

Pri trčenju je pešec padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični cener, kjer so ugotovili, da je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti bodo zoper udeleženca v prometu izvedli ustrezen ukrep, je še zapisano v dnevnem policijskem sporočilu.

Tudi 91-letnica izven prehoda

Predvčerajšnjim je medtem prišlo do nesrče s tragičnimi posledicami, ko je 91-letna peška prečkala vozišče Dunajske ceste v smeri proti hiši 107. Cesto je prečkala kljub temu, da sta smerni vozišči ločeni z neprekinjeno ločilno črto.

Ko je prišla do sredine vozišča, so se vozila, ki so takrat vozila po levem prometnem pasu iz smeri Baragove ulice, ustavila, da so preprečila trčenje. 91-letnica pa je nadaljevala s prečkanjem vozišča zadnje četrtine vozišča Dunajske ceste, ko je po njem iz smeri Baragove ulice pripeljala 43-letna voznica osebnega vozila in trčila v peško.

Posledice trka so bile usodne.

Slovenija V nesreči umrla 91-letna peška

Nesreča Sledil moškemu, ki ga je z avtom trčil, nato pa ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.