Slovenija
210 ogledov

Kaj pa pešci? V dveh dneh dve hudi nesreči.

Pešec Shutterstock
V obeh primerih sta pešca vozišče prečkala izven prehoda za pešce.

Sinoči nekaj po 20. uri je prišlo do prometne nesreče na Vodmatski ulici v Ljubljani, v kateri je bil povožen pešec.

Kot so doslej ugotovili policisti, je 50-letni voznik osebnega vozila Chrysler pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora na vozišče trčil v 81-letnega pešca, ki je v tistem trenutku prečkal cesto izven prehoda za pešce.

Pri trčenju je pešec padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični cener, kjer so ugotovili, da je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti bodo zoper udeleženca v prometu izvedli ustrezen ukrep, je še zapisano v dnevnem policijskem sporočilu.

Tudi 91-letnica izven prehoda

Predvčerajšnjim je medtem prišlo do nesrče s tragičnimi posledicami, ko je 91-letna peška prečkala vozišče Dunajske ceste v smeri proti hiši 107. Cesto je prečkala kljub temu, da sta smerni vozišči ločeni z neprekinjeno ločilno črto.

Ko je prišla do sredine vozišča, so se vozila, ki so takrat vozila po levem prometnem pasu iz smeri Baragove ulice, ustavila, da so preprečila trčenje. 91-letnica pa je nadaljevala s prečkanjem vozišča zadnje četrtine vozišča Dunajske ceste, ko je po njem iz smeri Baragove ulice pripeljala 43-letna voznica osebnega vozila in trčila v peško.

Posledice trka so bile usodne.

Policija in nova vozila znak 113 Slovenija V nesreči umrla 91-letna peška Policija in nova vozila Nesreča Slovenija Sledil moškemu, ki ga je z avtom trčil, nato pa ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.