Kaj prinaša prenovljeni Zujf?

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Vlada želi po hitrem postopku sprejeti novelo Zujfa, ki bo prihodnje leto v proračun prinesla 16 milijonov evrov in odpravila neustavnosti.
Oglej si celoten članek

Finančno ministrstvu z napovedano novelo Zakona za uravnoteženje javnih financ (Zujfu) načrtuje še dodatnih 16 milijonov evrov v proračunu, ki jih bodo dosegli z podaljšanjem veljavnosti prehodne rešitve glede dohodninske lestvice.

V dohodninski lestvici tako še naprej ostaja četrti razred s 50-odstotno obdavčitvijo, torej ne bo prišlo do razbremenitve vseh tistih, z neto letno davčno osnovo nad 70.907 evrov, čeprav so se koalicijski partnerji v pogodbi zavezali, da bodo razbremenili plače visokokvalificirane delovne sile.

Odprava neustavnosti

Poglavitni razlog prenovitve Zujfa pa je odprava protiustavnosti pri upokojevanju javnih uslužbenk, tako da lahko tudi javnim uslužbenkam preneha veljati pogodba o zaposlitvi šele, ko izpolnijo enake pogoje za pridobitev pravice do starostne pokojnine kot veljajo tudi za moške. Ustavno sodišče, ki je že novembra lani naročilo odpravo diskriminiranosti v šestih mesecih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:31 5. November 2014.

    Delavci kot psi<br />Čisto naključje je, da mi je včeraj, v času pogajanj med sindikati in vlado, mlajši kolega poslal …

  • 07:04 5. November 2014.

    ukiniti napredovanja....je rešitev in urediti razmerja med plačami, ki so nenormalna

  • 00:13 5. November 2014.

    Nasproti vladnim predlogom naj pridejo sindikati z svojimi predlogi in se jih nato z težo argumentov zavrača ali zagovarja. Težo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.