Kako dolgo bo še tako mrzlo?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po včerajšnjih rekordno nizkih jutranjih temperaturah, smo se tudi danes zbudili v hladno jutro s temperaturami pod lediščem v večini Slovenije.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ARSO tako mrzlo, kot je bilo včeraj, v aprilu ni bilo že več desetletij. Slovenijo je prizadela ena najhujših pozeb do zdaj. Mrzlo pa je bilo tudi danes, v Postojni in Kočevju je bilo tako na primer še ob osmih zjutraj minus 8,5 stopinje Celzija. 

Mraz tudi jutri Kmetje obupani: Uničenje je velikansko, nekaterega sadja praktično sploh ne bo

Kakšni so obeti?

Danes bo večinoma sončno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v severnih, vzhodnih in deloma osrednjih krajih občasno nekaj več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 °C.

vreme Sneženje je večinoma ponehalo, a zdaj nas čaka še tole
Jutri se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 8 do 15 °C.

Že včeraj je dežurni prognostik na ARSu pojasnil, da čez vikend po večini države ne pričakujemo jutranjih temperatur pod lediščem. Naslednji teden bodo temperature že višje, v ponedeljek bo zjutraj okoli 5 in popoldne okoli 15 stopinj. Naslednji torek bodo padavine zajele vso Slovenijo, od srede do petka pa bo spet povečini suho vreme.

Leto rekordov, vročine in mraza

Po podatkih vremenoslovca na ARSU gre letos za leto temperaturnih ekstremov. Zabeležili smo namreč kar nekaj izmerjenih rekordov v več krajih Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:35 8. April 2021.

    Leto neumnih odločitev vlade!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.