Slovenija
1173 ogledov

Kako dolgo bo še tako mrzlo?

avto zima mraz Profimedia
Po včerajšnjih rekordno nizkih jutranjih temperaturah, smo se tudi danes zbudili v hladno jutro s temperaturami pod lediščem v večini Slovenije.

Po podatkih ARSO tako mrzlo, kot je bilo včeraj, v aprilu ni bilo že več desetletij. Slovenijo je prizadela ena najhujših pozeb do zdaj. Mrzlo pa je bilo tudi danes, v Postojni in Kočevju je bilo tako na primer še ob osmih zjutraj minus 8,5 stopinje Celzija. 

Pozeba lani Mraz tudi jutri Slovenija Kmetje obupani: Uničenje je velikansko, nekaterega sadja praktično sploh ne bo

Kakšni so obeti?

Danes bo večinoma sončno. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v severnih, vzhodnih in deloma osrednjih krajih občasno nekaj več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 °C.

Mraz, pozeba vreme Slovenija Sneženje je večinoma ponehalo, a zdaj nas čaka še tole
Jutri se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 8 do 15 °C.

Že včeraj je dežurni prognostik na ARSu pojasnil, da čez vikend po večini države ne pričakujemo jutranjih temperatur pod lediščem. Naslednji teden bodo temperature že višje, v ponedeljek bo zjutraj okoli 5 in popoldne okoli 15 stopinj. Naslednji torek bodo padavine zajele vso Slovenijo, od srede do petka pa bo spet povečini suho vreme.

Leto rekordov, vročine in mraza

Po podatkih vremenoslovca na ARSU gre letos za leto temperaturnih ekstremov. Zabeležili smo namreč kar nekaj izmerjenih rekordov v več krajih Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:35 08.april 2021.

    Leto neumnih odločitev vlade!!!