Kandidat za novega okoljskega ministra

Foto: SMC
Foto: SMC
Kandidat SMC za novega okoljskega ministra je Simon Zajc, ki je trenutno državni sekretar na ministrstvu.
Oglej si celoten članek

Vest o predlogu za okoljskega ministra je na novinarski konferenci sporočil predsednik SMC Miro Cerar. Ob tem je zatrdil, da premier Marjan Šarec s predlogom soglaša. Zajc bo, če bo potrjen, na tem mestu nasledil Jureta Lebna, ki je odstopil.

Premier Šarec po Cerarjevih besedah s predlogom soglaša, pri čemer prvak SMC verjame, da bo možno oba ministrska kandidata, tako Zajca kot kandidata za ministra za zdravje Aleša Šabedra, "skupaj dati v proceduro v DZ, tako da bomo čim prej prišli do obeh ministrov".

Novega ministra so morali v SMC poiskati po Lebnovem odstopu. Šarec je odstopno izjavo Jureta Lebna prejel v petek, Lebnu pa bo funkcija prenehala, ko se bodo z odstopom seznanili tudi poslanci.

Slovenija Odrezali ministra Jureta Lebna, Šarec zahteva nove odstope

Leben je odstop ponudil 26. februarja, potem ko se je znašel pod plazom očitkov glede naročila makete za drugi tir železniške proge Divača-Koper, ki jo je prejšnja vlada Mira Cerarja marca lani postavila v Kopru, sam pa je bil vodja tega projekta. "Kljub temu da je moja vest čista, pa je od mene kot ministra neodgovorno, da posredno ogrožam nujno kredibilnost resorja, ki ga vodim," je takrat zapisal v sporočilu za javnost.

Odstop Leben s hudo poškodbo v bolnišnici

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:54 12. Marec 2019.

    je članov stranke zmanjkalo?

  • 07:07 12. Marec 2019.

    A SMC še obstaja?

  • vec
    19:49 11. Marec 2019.

    to pa je kader, en večji komolčar od drugega, no tale je še celo komedijant, zna bit da se s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.