Slovenija
9569 ogledov

Odrezali ministra Jureta Lebna, Šarec zahteva nove odstope

Marjan Šarec
1/4
Predsednik vlade Marjan Šarec: Lebna cenim, a skupaj sva se odločila, da bi v teh pregretih zadevah težko opravljal delo naprej.

"Imela sva dolg pogovor, eden v nizu mnogi, ves čas tega mandata sva se namreč veliko pogovarjala. Nisem ga gledal kot člana SMC, ampak kot ministra, ki dobro dela svoje dela. Upam si trditi, da 15 let nismo imeli takega ministra na tem resorju. Prvi je začel zadeve premikati, prvi je šel na teren, prvi je poročal o aktivnosti, tudi ob sobotah in nedeljah. Resnično mu je mar za ta resor in si želi pozitivnih sprememb," je Šarec povedal v uvodu.

Predsednik vlade je poudaril, da je zadeva, ki se Lebnu očita, iz preteklega mandata in dodal, da ga čudi, zakaj je afera izbruhnila po tolikem časa, glede na to, da so vsi tisti, ki so tako dobro obveščenih, v različnih oddajah razlagali, zakaj se ni ukrepalo prej.

"Odločitev sva sprejela skupaj. Odločila sva se, da bi v teh pregretih razmerah, ki so nastale, težko opravljal svoje delo naprej. Odločitev je zelo težka, saj sam zelo cenim operativnost. Odločitev sva sprejela z zelo težkim srcem," je še poudaril Šarec.

"Če organi, ki preiskujejo projekt maketa, ne bodo ugotovili njegove vpletenosti v afero, bom z njim z veseljem sodeloval z njim v katerikoli drugi obliki," je nadaljeval predsednik vlade in poudaril, da smo žal bili priča, da je bil nekdo že vnaprej obsojen.

izjava Marjan Šarec | Avtor: Saša Despot izjava predsednika vlade Marjana Šarca, na kateri je sporočil svojo odločitev glede ministra za kulturo Dejana Prešička Saša Despot

"Ne zdi se mi prav, da bi celotne afere nosil sam. Pričakujem tudi odstop šefa direkcije Damjana Topolka, sicer upam, da ga razreši resorna ministrica. Pričakujem tudi, da vsi, ki so bili v tej korespondenci vpleteni, prevzamejo odgovornost. Če začnemo preiskovati odgovornost, bodimo temeljiti in je ne iščimo le pri ministrih in državnih sekretarjih, pač pa tudi na ravni različnih direktorjev," je bil odločen Šarec.

Jure Leben Odstop Slovenija Leben s hudo poškodbo v bolnišnici

Logično je, da pričakujem odstop gospoda Topolka, dejal je, da je šlo za računsko napako, je nadaljeval: "Če je minister prevzel odgovornost, in pri tem sploh ni sodeloval, pričakujem, da tudi on prevzame odgovornost."

"Pridržal si bom pravico in zelo natančno razmislil, koga bom na ta položaj sprejel. Želim točno tak način dela, kot je veljal doslej. Minister Leben je recimo kljub poškodbi noge zelo operativen, in pričakujem enako raven dela in upam, da bo SMC ponudila prav tako učinkovitega človeka, sicer bo novega ministra treba iskati izven politike," je sklenil Šarec.

david.jug@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • radivoj76 22:44 01.marec 2019.

    Najboljše poteze do zdaj, še več je takih,ki jih moraš zamenjati,ki so v Parlamenti samo ,da črpajo visoko plačo in vse kaj samo ima vonj po kurupciji menjaj brez oklevanja in potem ko boš imel poštene in zavedne delavce ,ki ...prikaži več se zavedajo poštenja do davkoplačevlcev red pa naredi tudi po drugih državnih inštitucija kjer delajo direktorji kot ,da bi bili lastniki lastniki teh.

  • Avatar Ingamanti
    Ingamanti 00:10 28.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • smuc 23:18 27.februar 2019.

    Leben je začel premikati svinjarijo, ki nekaterim grozno smrdi in ti lobiji so ga odnesli in odnesli bodo tudi naslednika, če bo hotel dobro delati. Pri nas je pač tako, če dobro delaš moraš lobijem hoditi po prstih in ti ...prikaži več te takoj spodnesejo.