Slovenija
1307 ogledov

Kandidat za novega okoljskega ministra

Simon Zajc SMC
Kandidat SMC za novega okoljskega ministra je Simon Zajc, ki je trenutno državni sekretar na ministrstvu.

Vest o predlogu za okoljskega ministra je na novinarski konferenci sporočil predsednik SMC Miro Cerar. Ob tem je zatrdil, da premier Marjan Šarec s predlogom soglaša. Zajc bo, če bo potrjen, na tem mestu nasledil Jureta Lebna, ki je odstopil.

Premier Šarec po Cerarjevih besedah s predlogom soglaša, pri čemer prvak SMC verjame, da bo možno oba ministrska kandidata, tako Zajca kot kandidata za ministra za zdravje Aleša Šabedra, "skupaj dati v proceduro v DZ, tako da bomo čim prej prišli do obeh ministrov".

Novega ministra so morali v SMC poiskati po Lebnovem odstopu. Šarec je odstopno izjavo Jureta Lebna prejel v petek, Lebnu pa bo funkcija prenehala, ko se bodo z odstopom seznanili tudi poslanci.

Marjan Šarec Slovenija Odrezali ministra Jureta Lebna, Šarec zahteva nove odstope

Leben je odstop ponudil 26. februarja, potem ko se je znašel pod plazom očitkov glede naročila makete za drugi tir železniške proge Divača-Koper, ki jo je prejšnja vlada Mira Cerarja marca lani postavila v Kopru, sam pa je bil vodja tega projekta. "Kljub temu da je moja vest čista, pa je od mene kot ministra neodgovorno, da posredno ogrožam nujno kredibilnost resorja, ki ga vodim," je takrat zapisal v sporočilu za javnost.

Jure Leben Odstop Slovenija Leben s hudo poškodbo v bolnišnici

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • glicinija 08:54 12.marec 2019.

    je članov stranke zmanjkalo?

  • maresem 07:07 12.marec 2019.

    A SMC še obstaja?

  • Avatar vec
    vec 19:49 11.marec 2019.

    to pa je kader, en večji komolčar od drugega, no tale je še celo komedijant, zna bit da se s PM poznata s kake veselice :)