Ker se je policist izživljal nad mladoletniki, ga čaka leto in pol zapora

Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična
Foto: Saša Despot Fotografija je simbolična
Policist naj bi ustrahoval mladoletnike in se izživljal nad njimi.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Primorskih novic je bil policist Borut Banfi spoznan za krivega treh različnih kaznivih dejanj. Po še ne pravnomočni sodbi je zagrešil tri kazniva dejanja izsiljevanja izjave, v dveh primerih kaznivi dejanji neupravičene osebne preiskave in še kršitev človeškega dostojanstva z zlorabo uradnega položaja. Sodnica mu je prisodila leto in pol zaporne kazni.

Kaj je zagrešil Banfi?

Banfiju je tožilstvo očitalo več kaznivih dejanj med postopki z mladoletniki. Med drugim naj bi najstnike, pri katerih je našel manjšo vrečko s konopljo, hotel prisiliti, da povedo, čigava je vrečka. Večkrat jih je udaril in pri tem uporabil tudi službeno svetilko. Na koncu je mladoletnik popustil in zaradi strahu podpisal izjavo. 

Ustrahoval naj bi tudi druge mladoletnike v postopkih. Enega je ustavil na skuterju zaradi prometnega prekrška in od njega zahteval, naj sleče spodnjice. Spravil se je tudi na najstnika, ki mu je zbežal - ko ga je dohitel, ga je s pestjo udaril v obraz, nato pa ga je še enkrat udaril s komolcem.

Policisti na sojenju niso pričali proti njemu, a če bo kazen postala pravnomočna, bo delodajalec Banfiju lahko izrekel izredno odpoved. Kot poročajo Primorske novice, so mu na koprski policijski upravi že izrekli suspenz in začeli postopek izredne odpovedi, vendar so ga po navodilih z vrha policije znova pozvali na delo in ustavili postopek.

Banfi je vse obtožbe zanikal in zatrdil, da je "priden, pošten policist, pripravljen pomagati".

Najbolj aktualna črna kronika na naši spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 16:30 14. Julij 2021.

    leon,,tebi nekaj koleščkov fali v ,,betici,,pojdi na pregled.

  • 15:45 14. Julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil …

  • 12:59 14. Julij 2021.

    Najboljša kazen je tista, ki smrkavcu požene strah v kosti, četudi je to vzgojen ficen ali sramota zaradi spodnjic. Žal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.