Slovenija > Črna kronika
4921 ogledov

Ker se je policist izživljal nad mladoletniki, ga čaka leto in pol zapora

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Policist naj bi ustrahoval mladoletnike in se izživljal nad njimi.

Po poročanju Primorskih novic je bil policist Borut Banfi spoznan za krivega treh različnih kaznivih dejanj. Po še ne pravnomočni sodbi je zagrešil tri kazniva dejanja izsiljevanja izjave, v dveh primerih kaznivi dejanji neupravičene osebne preiskave in še kršitev človeškega dostojanstva z zlorabo uradnega položaja. Sodnica mu je prisodila leto in pol zaporne kazni.

Kaj je zagrešil Banfi?

Banfiju je tožilstvo očitalo več kaznivih dejanj med postopki z mladoletniki. Med drugim naj bi najstnike, pri katerih je našel manjšo vrečko s konopljo, hotel prisiliti, da povedo, čigava je vrečka. Večkrat jih je udaril in pri tem uporabil tudi službeno svetilko. Na koncu je mladoletnik popustil in zaradi strahu podpisal izjavo. 

Ustrahoval naj bi tudi druge mladoletnike v postopkih. Enega je ustavil na skuterju zaradi prometnega prekrška in od njega zahteval, naj sleče spodnjice. Spravil se je tudi na najstnika, ki mu je zbežal - ko ga je dohitel, ga je s pestjo udaril v obraz, nato pa ga je še enkrat udaril s komolcem.

Policisti na sojenju niso pričali proti njemu, a če bo kazen postala pravnomočna, bo delodajalec Banfiju lahko izrekel izredno odpoved. Kot poročajo Primorske novice, so mu na koprski policijski upravi že izrekli suspenz in začeli postopek izredne odpovedi, vendar so ga po navodilih z vrha policije znova pozvali na delo in ustavili postopek.

Banfi je vse obtožbe zanikal in zatrdil, da je "priden, pošten policist, pripravljen pomagati".

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 17
  • bogdan76 16:30 14.julij 2021.

    leon,,tebi nekaj koleščkov fali v ,,betici,,pojdi na pregled.

  • Mary_Ziemba 15:45 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • alen04 12:59 14.julij 2021.

    Najboljša kazen je tista, ki smrkavcu požene strah v kosti, četudi je to vzgojen ficen ali sramota zaradi spodnjic. Žal so ti časi mimo, vsak ima vse pravice le oškodovani so v teh primerih morda na drugem mestu. Hvala Evropa.

Sorodne novice