Svet
1840 ogledov

Slovenci so hrvaškim policistom povzročali sive lase

Hrvaška policija Profimedia
Dva slovenska državljana sta posedovala mamila, dva pa sta kršila hrvaški pomorski zakon.

Hrvaški policisti so minuli konec tedna na mejnih prehodih s Slovenijo, Starod in Jelšane, med drugim ustavili dva slovenska državljana zaradi posedovanja mamil. Kot je še danes sporočila policijska uprava s sedežem na Reki, so od prejšnjega petka do danes kaznovali tudi dva slovenska državljana zaradi nedovoljenega glisiranja ob obali.

Hrvaška policija je na mejnih prehodih Starod in Jelšane minuli konec tedna odvzela 6,28 gramov marihuane, 5,28 gramov MDMA, 3,62 gramov hašiša ter manjše odmerke kokaina in ketamina pri štirih tujih državljanih. Zaradi posedovanja prepovedanih mamil so oglobili dva državljana Slovenije ter po enega državljana Italije in Francije, je zapisala policijska uprava primorsko-goranska na svoji spletni strani.

Hrvaška policija Aretacija Svet Slovenca na Pagu vpletena v brutalen pretep

Kot so dodali, so od prejšnjega petka do danes zabeležili tudi 21 prekrškov zaradi nedovoljenega glisiranja na morju na razdalji manj kot 300 metrov od obale pri otokih Rab, Lošinj in Krk. Med kršilci hrvaškega pomorskega zakona sta bila tudi dva slovenska državljana, ki sta denarno kaznovana, tako kot tudi devet Nemcev, pet Avstrijcev ter po en državljan Češke, Danske, Italije, Nizozemske in Slovaške, so še zapisali.

Hrvaška pomorska policija je napovedala, da bodo nadaljevali s poostrenim nadzorom pomorskega prometa, da bi okrepili varnost na morju, posebej ko gre za varnost plavalcev in potapljačev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Naklonsky 11:47 13.julij 2021.

    Prav imajo. Dober, enostaven zaslužek z malo dela. Po podobnih primerih bi se lahko zgledovali tudi pri nas.

  • lada 06:33 13.julij 2021.

    hrćki mojga gnarja ne bodo nikdar videli; ne kradi hrćek Slovence !

Sorodne novice