Svet
12031 ogledov

Povozil nosečnico, po nesreči je izgubila otroka

Policija M.T./PIXSELL
Po operaciji je njeno stanje stabilno, vendar zdravnikom otroka ni uspelo rešiti.

V nedeljo okoli 15.30 je voznik osebnega avtomobila z belgijskimi registrskimi tablicami zaradi neprilagojene hitrosti v Petrčanah, blizu Zadra, izgubil nadzor nad avtomobilom in ostro zavil v levo na parkirišče, ravno ko je pot prečkala peška. To je zbil, na parkirišču pa trčil v dva parkirana avtomobila.

36-letna peška je bila noseča, a je zaradi hudih poškodb izgubila otroka, je potrdil Željko Čulina, direktor Splošne bolnišnice Zadar.

Po nesreči je bila sprejeta na oddelek za intenzivno nego, po operaciji pa je njeno stanje stabilno, vendar zdravnikom otroka ni uspelo rešiti, poroča zadarski.hr.

Potnika v enem od parkiranih avtomobilov (dveletni otrok in 40-letnica) sta lažje poškodovana, 43-letni belgijski državljan pa je osumljen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče.

Kaj se je dogajalo po nesreči?

Po nesreči so osumljenca z uporabo prisilnih sredstev odpeljali na policijsko postajo, med tem pa je poškodoval službeno vozilo. Zaradi suma povzročitve prometne nesreče s smrtnimi posledicami je bil 43-letni voznik izročen na Policijsko upravo Zadar, zaradi opisanega kaznivega dejanja pa je bila na pristojno okrožno državno tožilstvo vložena kazenska prijava. Kot poroča zadarski.hr, še ni znano, ali je bil voznik pod vplivom alkohola ali drog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • lada 18:14 13.julij 2021.

    ni bil človk, bil je komunist, ko un cimerman - fura 72 spolov pa ne ve koga je zadel !