Svet
68228 ogledov

Maturantski izlet na Hrvaškem: Maturantke žrtve spolne zlorabe?

Poreč Profimedia
Varnostniki naj ni nadlegovali maturantke, jih zadrogirali in spolno zlorabili.

Avstrijski časnik Kronen Zeitung poroča o spolnem nadlegovanju in zlorabi maturantk na polotoku Lanterna v hrvaški Istri. 

Sklicuje se na pričevanja, objavljena na internetu, vse skupaj pa naj bi se dogajalo na prireditvi X-Jam 2021, ki se je dogajala 26. junija v bližini Poreća. 

"Takoj po koncu mature so maturante testirali in po koncu 'lockdowna' so krenili proti jugu," piše Krone Zeitung. "A za nekatere izmed njih se je pričakovani sanjski dopust na Hrvaškem spremenil v nočno moro. Dekleta naj bi bila zadrogirana in spolno zlorabljena."

Grozljiva pričevanja na internetu

Sklicujejo se na pisanje 18-letnega avstrijskega mladeniča B. K., ki je med zabavo v X-Jamu slišal govorice, da so varnostniki nadlegovali dekleta, jih zadrogirali in spolno zlorabili.

Na Instagramu in Snapchatu je sprožil poziv, s katerim je želel preveriti te govorice, nato so ga po navedbah časnika s svojimi grozljivimi zgodbami kontaktirala dekleta iz Avstrije in Nemčije. 

"Pisalo mi je veliko mladih deklet, da so travmatizirane in ne vedo, s kom bi se pogovorile," je B. K. povedal za Kronen Zeitung. 

Organizatorji zanikajo

Kronen Zeitung se je obrnil tudi na organizatorje zabave, ki so pojasnili, da so s pritožbami glede varnostnikov seznanjeni ter dodali, da v zvezi s tem poteka preiskava, ki bo pojasnila "kaj se je natančno zgodilo". 

Varnostnike so po obtožbah umaknili s polotoka ter o vsem obvestili njihove delodajalce. "S strani pooblaščenih varnostnih podjetij je bilo zagotovljeno, da bodo sodelovali pri razjasnitvi okoliščin obtožb," so navedli za avstrijski časnik. 

Dodali so, da do sedaj v podjetju x-Jam, kjer za dobro počutje in varnost gostov skrbi okoli 300 zaposlenih, do sedaj niso imeli težav, čeprav so sprejeli že okoli 150 tisoč gostov. Kljub vsemu obtožb za zdaj ne morejo povsem izključiti.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • lada 06:21 13.julij 2021.

    kaj je baba ali ded, nehaj svinja v tatinskem koritu krast Slovence: a ne veš da v taki vročini gnoj še bolj smrdi - hudić kućko pod prućko ?

  • Laura_Felker 16:13 12.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦