Koliko časa bo trajalo?

Foto: Severe Weather Europe
Foto: Severe Weather Europe
V Evropo prihaja topli val, ki bo zajel dobršen del kontinenta. Koliko časa bodo vztrajale nadpovprečno visoke temperature?
Oglej si celoten članek

Posebno visoke temperature za ta letni čas vremenoslovci s prihodom toplega vremena pričakujejo na severu Evrope, kjer bi lahko zabeležili tudi temperaturne rekorde.

Kot poroča portal Severe Weather Europe, bo do konca tedna večina predelov Evrope beležilo od 7 do 10 stopinj Celzija višje temperature kot je povprečje za to letno obdobje. Temperature bi lahko zrasle do 25 stopinj Celzija na območju osrednje Evrope in Balkana, v Španiji in na Portugalskem se bo živo srebro najverjetneje povzpelo celo do 30 stopinj.

Vikend bo ekstremno topel v posameznih predelih Skandinavije, kjer naj bi bile temperature celo do 15 stopinj višje od povprečja.

xxx

Vreme Pred vrati val, ki prinaša ekstremne temperature

Osvežena napoved za Slovenijo

Pri nas bo jutri na Primorskem in v gorah pretežno jasno, drugod bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo čez dan razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Lepo vreme se bo nadaljevalo od sobote do prihodnjega četrtka; po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in del dopoldneva zadrževala megla. Tudi pri nas bo razmeroma toplo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija.

Foto: Arso Vreme preglednica

dezurni@zurnal.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.