Slovenija
8314 ogledov

Pred vrati val, ki prinaša ekstremne temperature

slovenija 09.06.2010 ozon, ozonska luknja, sonce, foto: Shutterstock Shutterstock
Teden, ki je pred nami, bo prinesel obdobje za ta čas zelo toplega vremena.

V večjem delu Evrope bo ta teden občutno topleje, kot je to običajno v tem času. Pri Severe Weather Europe napovedujejo, da bodo nekje med 7 in 10 stopinjami višje od povprečja v tem obdobju.

V osrednji Evropi se bodo temperature sredi tedna gibale okoli 25 stopinj Celzija. V delih Francije in Španije se bodo približale tudi 30 stopinjam Celzija. Toplo vreme bo seglo tudi do Skandinavije, kjer naj bi bile temperature okoli 20 stopinj Celzija, kar je 15 stopinj nad povprečjem. 

vreme temperatura | Avtor: Severe Weather Europe Severe Weather Europe

Čez 20 stopinj tudi pri nas

Danes bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod sprva tudi megleno. Občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugje se bo zjutraj in dopoldne zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V sredo bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno. Drugje bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo sredi dneva večinoma razkrojila. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

vreme temperatura | Avtor: Severe Weather Europe Severe Weather Europe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.