Slovenija
3453 ogledov

Koliko časa bo trajalo?

Topli val nad Evropo Severe Weather Europe
V Evropo prihaja topli val, ki bo zajel dobršen del kontinenta. Koliko časa bodo vztrajale nadpovprečno visoke temperature?

Posebno visoke temperature za ta letni čas vremenoslovci s prihodom toplega vremena pričakujejo na severu Evrope, kjer bi lahko zabeležili tudi temperaturne rekorde.

Kot poroča portal Severe Weather Europe, bo do konca tedna večina predelov Evrope beležilo od 7 do 10 stopinj Celzija višje temperature kot je povprečje za to letno obdobje. Temperature bi lahko zrasle do 25 stopinj Celzija na območju osrednje Evrope in Balkana, v Španiji in na Portugalskem se bo živo srebro najverjetneje povzpelo celo do 30 stopinj.

Vikend bo ekstremno topel v posameznih predelih Skandinavije, kjer naj bi bile temperature celo do 15 stopinj višje od povprečja.

vreme temperatura Vreme Slovenija Pred vrati val, ki prinaša ekstremne temperature

Osvežena napoved za Slovenijo

Pri nas bo jutri na Primorskem in v gorah pretežno jasno, drugod bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo čez dan razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija. V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Lepo vreme se bo nadaljevalo od sobote do prihodnjega četrtka; po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in del dopoldneva zadrževala megla. Tudi pri nas bo razmeroma toplo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.