Kolosej izgubil 300 tisoč obiskovalcev

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Kino. Kolosej izgublja, Kinodvor ruši rekorde, v centru pa se obeta še en kino.
Oglej si celoten članek

Lani je bilo v Koloseju (ima 12 dvoran) in Komuni dobrih 900 tisoč obiskovalcev, je sporočila Urška Humar, vodja službe za odnose z javnostmi v Koloseju, ki nam podatkov za prejšnja leta ni razkrila. Kljub temu smo našli podatek, da je bilo leta 2006 v ljubljanskem Koloseju skoraj 1,2 milijona obiskovalcev, kar pomeni, da jih je v šestih letih izgubil četrtino ali 300 tisoč; leta 2010 je število prvič padlo pod milijon.

Lažje z javnim denarjem

Na drugi strani je imel Kinodvor (ima eno dvorano), ki deluje pod okriljem Mestne občine Ljubljana (MOL), v prvem letu, leta 2009, slabih 68 tisoč gledalcev, lani pa rekordnih 121 tisoč. Humarjeva pravi, da je Kinodvor tako uspešen tudi zato, ker je “usposobljena ekipa finančno razbremenjena, saj za svoje delo prejemajo tudi javna sredstva, brez katerih dejavnosti v takem obsegu ne bi bile mogoče ali ekonomsko upravičljive”.

V Kinodvoru uspeh pripisujejo temu, da so uvedli nova termina (zgodaj popoldne in pozno zvečer) in da so z Abonmajem za poznejša leta v kino znova privabili starejši del publike, poleg tega pa imajo program za otroke in mlade Kinobalon ter raznovrsten program, kot je Kino v plenicah za starše z dojenčki, Zajtrk pri Kinodvoru s Sezamovim kotičkom in ciklus Za zamudnike ter poletna kina.

Manj gledalcev (lani 24 tisoč, leta 2011 25 tisoč) so imeli tudi v Kinoteki, kjer to pripisujejo manjšemu številu predstav v drugi polovici leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • t16
    23:00 23. Februar 2013.

    107cm plazma pa dvomim da ti nudi pravo vzdušje ob gledanju:)

  • 22:52 23. Februar 2013.

    edini razlog zakaj ne hodim v kino že od Avatara naprej..mislim, da je večina tega mnenja..in to je: predrage vstopnice!Sori, …

  • 22:29 23. Februar 2013.

    zato je pa v celju ze davno crknu,in v mb bo tudi.ceprav se mi zdi da v celju bo tus …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.