Slovenija
29 ogledov

Kolosej izgubil 300 tisoč obiskovalcev

Kolosej Boštjan Tacol
Kino. Kolosej izgublja, Kinodvor ruši rekorde, v centru pa se obeta še en kino.

Lani je bilo v Koloseju (ima 12 dvoran) in Komuni dobrih 900 tisoč obiskovalcev, je sporočila Urška Humar, vodja službe za odnose z javnostmi v Koloseju, ki nam podatkov za prejšnja leta ni razkrila. Kljub temu smo našli podatek, da je bilo leta 2006 v ljubljanskem Koloseju skoraj 1,2 milijona obiskovalcev, kar pomeni, da jih je v šestih letih izgubil četrtino ali 300 tisoč; leta 2010 je število prvič padlo pod milijon.

Lažje z javnim denarjem

Na drugi strani je imel Kinodvor (ima eno dvorano), ki deluje pod okriljem Mestne občine Ljubljana (MOL), v prvem letu, leta 2009, slabih 68 tisoč gledalcev, lani pa rekordnih 121 tisoč. Humarjeva pravi, da je Kinodvor tako uspešen tudi zato, ker je “usposobljena ekipa finančno razbremenjena, saj za svoje delo prejemajo tudi javna sredstva, brez katerih dejavnosti v takem obsegu ne bi bile mogoče ali ekonomsko upravičljive”.

V Kinodvoru uspeh pripisujejo temu, da so uvedli nova termina (zgodaj popoldne in pozno zvečer) in da so z Abonmajem za poznejša leta v kino znova privabili starejši del publike, poleg tega pa imajo program za otroke in mlade Kinobalon ter raznovrsten program, kot je Kino v plenicah za starše z dojenčki, Zajtrk pri Kinodvoru s Sezamovim kotičkom in ciklus Za zamudnike ter poletna kina.

Manj gledalcev (lani 24 tisoč, leta 2011 25 tisoč) so imeli tudi v Kinoteki, kjer to pripisujejo manjšemu številu predstav v drugi polovici leta.

Komentarjev 8
  • t16 23:00 23.februar 2013.

    107cm plazma pa dvomim da ti nudi pravo vzdušje ob gledanju:)

  • puncka20 22:52 23.februar 2013.

    edini razlog zakaj ne hodim v kino že od Avatara naprej..mislim, da je večina tega mnenja..in to je: predrage vstopnice!Sori, za 6 al kok evrov, si rajš doma iz Partisa film dol potegnem in gledam iz domačega kavča na 107cm ...prikaži več plazmi film s kokakolo za 1 euro ter kokicami za pol evra v roki!Mislim,da greš s tipom v kino in za to zapraviš skoraj 20eur?!pa sej niso resni!kaj šele če gre cela familija?! Itak bodo propadli tile Koloseji al kaj so..TVji so že itak vsi 3d, filmi se dobijo na netu, folk nima denarja, tko da je itak za pričakovat,da bodo propadli.

  • smoljo 22:29 23.februar 2013.

    zato je pa v celju ze davno crknu,in v mb bo tudi.ceprav se mi zdi da v celju bo tus sel po istem kopitu,ker je ze prodan avstricem...