Konec ujčkanja, davkarija začenja pisati globe

Foto: zurnal24.si
Foto: zurnal24.si
Na finančni upravi napovedujejo, da bodo odslej pisali tudi globe. Zaradi novosti, ki jih je prinesla uvedba vezane knjige računov, so namreč v preteklih tednih obveščali o novostih in opozarjali na nepravilnosti ter zagrožene globe, zdaj pa jih bodo začeli tudi pisati.
Oglej si celoten članek

Prodajalci, ki poslujejo z gotovino, izdajajo račune iz nepotrjenih vezanih knjig računov, še vedno iz paragonskih blokov, ki od 31. januarja niso več veljavni, nekateri pa jih kljub visokim zagroženim globam sploh ne izdajajo. 

Na 1.100 preventivnih obiskih pri zavezancih so dacarji v več kot 60 primerih ugotovili nepravilnosti, ki se obravnavajo kot posebno hud davčni prekršek, za katerega so zagrožene globe od 20 do 250 tisoč evrov. 

Ali je račun ok, lahko preverite tudi sami

Kdor nima blagajne za izpis računov, mora namesto paragonskih blokov od 31. januarja dalje izdajati račune iz vezane knjige računov, ki jo potrebno pred začetkom uporabe potrditi pri finančni upravi. Do 9. aprila je to storilo 23.714 zavezancev, potdili pa so 49.311 vezanih knjig računov. Ali vam je prodajalec račun izdal na podlagi iz potrjene vezane knjige računov ali ne, lahko preverite tudi sami na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:59 14. April 2015.

    Vse kar bom rekel je. Se strinjam. Preverjajte prijavljanje knjig. Ampak zahtevajte tudi od vseh podjetij, da placujejo prispevke. s.p.jem …

  • 17:40 14. April 2015.

    edino pravilno. V zadnjem času sem dobil kar dva taka računa, je pa res, ko sem hotel oba preveriti, mi …

  • 13:41 14. April 2015.

    Dacarji: Pošljite nam fotografije računov - Ma posljem vam jast sliko mojga

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.