Slovenija
29 ogledov

Konec ujčkanja, davkarija začenja pisati globe

račun zurnal24.si
Na finančni upravi napovedujejo, da bodo odslej pisali tudi globe. Zaradi novosti, ki jih je prinesla uvedba vezane knjige računov, so namreč v preteklih tednih obveščali o novostih in opozarjali na nepravilnosti ter zagrožene globe, zdaj pa jih bodo začeli tudi pisati.

Prodajalci, ki poslujejo z gotovino, izdajajo račune iz nepotrjenih vezanih knjig računov, še vedno iz paragonskih blokov, ki od 31. januarja niso več veljavni, nekateri pa jih kljub visokim zagroženim globam sploh ne izdajajo. 

Na 1.100 preventivnih obiskih pri zavezancih so dacarji v več kot 60 primerih ugotovili nepravilnosti, ki se obravnavajo kot posebno hud davčni prekršek, za katerega so zagrožene globe od 20 do 250 tisoč evrov. 

Ali je račun ok, lahko preverite tudi sami

Kdor nima blagajne za izpis računov, mora namesto paragonskih blokov od 31. januarja dalje izdajati račune iz vezane knjige računov, ki jo potrebno pred začetkom uporabe potrditi pri finančni upravi. Do 9. aprila je to storilo 23.714 zavezancev, potdili pa so 49.311 vezanih knjig računov. Ali vam je prodajalec račun izdal na podlagi iz potrjene vezane knjige računov ali ne, lahko preverite tudi sami na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • jakec1575 20:59 14.april 2015.

    Vse kar bom rekel je. Se strinjam. Preverjajte prijavljanje knjig. Ampak zahtevajte tudi od vseh podjetij, da placujejo prispevke. s.p.jem namrec ne odpustite niti centa. Vas argument, da bo za place?! A kdo to vprasa s.p. ali majhen d.o.o? V ...prikaži več JU preverite vsa napredovanja in nagrajevanja. Velikokrat gredo ocene 5 po tekocem traku nekriticno, kar jezi ze same javne usluzbence. Če si moj, greš naprej, če nisi te bomo *ebali. V JU je polno malih nesposobnih furerjev, ki unicujejo celotni javni sektor. Čisto na vseh podrocjih najdete kaksnega.

  • mirac 17:40 14.april 2015.

    edino pravilno. V zadnjem času sem dobil kar dva taka računa, je pa res, ko sem hotel oba preveriti, mi je pri enem napisalo, da vezana knjiga ni potrjena. kaj pa to pomeni??Prav je, da vsak plača davek in ...prikaži več izda račun. Saj tudi v trgovini, če kupite npr. žemljico, se odvede davek, pa je vrednost ene take žemljice ca 25-45 centov. Kako ne bi odvajali za večje zneske. Kar naj še gredo na teren in ugotavljajo nepravilnosti. Jih podpiram.

  • Swap 13:41 14.april 2015.

    Dacarji: Pošljite nam fotografije računov - Ma posljem vam jast sliko mojga