Kordež razmišlja o osebnem stečaju, žena pa medtem gradi hišo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Žena Bineta Kordeža na Gorenjskem gradi hišo, njen mož pa ima več milijonov evrov dolgov in razmišlja o osebnem stečaju.
Oglej si celoten članek

Žena Bineta Kordeža na Gorenjskem gradi hišo, njen mož pa ima več milijonov evrov dolgov in razmišlja o osebnem stečaju, razkrivajo v Dnevniku TVS. 

Potem ko je po treh dražbah sodišču le uspelo prodati hišo in sta se spomladi Kordeževa iz nje izselila, je le nekaj metrov od njune prve hiše, le dve parceli stran, v mesecu dni zrasla nova montažna hiša

Zakaj skrivanje lastništva?

Zemljiška knjiga razkriva, da je junija letos zemljišče kupila Kordeževa žena, Julija Kordež, vendar na na uradni tabli, ki označuje gradnjo, kot investitor ni navedena Kordeževa žena, temveč Matjaž Novak - prejšnji lastnik zemljišča.

Kordež skrivanje zanika

Novak, lastnik in direktor podjetja Avto Lesce, ki je Kordeževi zemljišče prodal za približno 130 tisočakov je na vprašanje, ali je torej vlagatelj on, kot pravijo označbe na tablah, dejal:"Jaz sem še na moje ime vložil prošnjo za gradbeno dovoljenje in potem sem vse skupaj njej prodal. In tukaj ni nič spornega, nobenega ozadja."

Pojasnila je TV Slovenija želela tudi od Kordeževih. Bine Kordež pred kamere ni želel, je pa v pisnem odgovoru potrdil, da je vlagatelj v novo hišo njegova žena. In da je "za manjšo montažno hišo" pri izvajalcu Marles Nepremičnine najela posojilo v znesku 142.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 18:09 6. Januar 2019.

    Pa kaj vam je;aje samo Kordež krado? Samo njemu so vse pobral in ga res za zaprli.Ni v vikend zaporu …

  • 10:20 9. Oktober 2015.

    seveda se ne ukvarjajo s tem, ko pa imajo prav vsi maslo na glavi. Vlagajo kazenske ovadbe, ker hočejo prikazati, …

  • 04:15 9. Oktober 2015.

    točno tako...se podpišem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.