Slovenija
354 ogledov

Kordež razmišlja o osebnem stečaju, žena pa medtem gradi hišo

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Saša Despot
Žena Bineta Kordeža na Gorenjskem gradi hišo, njen mož pa ima več milijonov evrov dolgov in razmišlja o osebnem stečaju.

Žena Bineta Kordeža na Gorenjskem gradi hišo, njen mož pa ima več milijonov evrov dolgov in razmišlja o osebnem stečaju, razkrivajo v Dnevniku TVS. 

Potem ko je po treh dražbah sodišču le uspelo prodati hišo in sta se spomladi Kordeževa iz nje izselila, je le nekaj metrov od njune prve hiše, le dve parceli stran, v mesecu dni zrasla nova montažna hiša

Zakaj skrivanje lastništva?

Zemljiška knjiga razkriva, da je junija letos zemljišče kupila Kordeževa žena, Julija Kordež, vendar na na uradni tabli, ki označuje gradnjo, kot investitor ni navedena Kordeževa žena, temveč Matjaž Novak - prejšnji lastnik zemljišča.

Kordež skrivanje zanika

Novak, lastnik in direktor podjetja Avto Lesce, ki je Kordeževi zemljišče prodal za približno 130 tisočakov je na vprašanje, ali je torej vlagatelj on, kot pravijo označbe na tablah, dejal:"Jaz sem še na moje ime vložil prošnjo za gradbeno dovoljenje in potem sem vse skupaj njej prodal. In tukaj ni nič spornega, nobenega ozadja."

Pojasnila je TV Slovenija želela tudi od Kordeževih. Bine Kordež pred kamere ni želel, je pa v pisnem odgovoru potrdil, da je vlagatelj v novo hišo njegova žena. In da je "za manjšo montažno hišo" pri izvajalcu Marles Nepremičnine najela posojilo v znesku 142.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • romzy 18:09 06.januar 2019.

    Pa kaj vam je;aje samo Kordež krado? Samo njemu so vse pobral in ga res za zaprli.Ni v vikend zaporu kot ostali privilegirani tajkuni! Malo korektnosti nebi škodilo !

  • wingspan15 10:20 09.oktober 2015.

    seveda se ne ukvarjajo s tem, ko pa imajo prav vsi maslo na glavi. Vlagajo kazenske ovadbe, ker hočejo prikazati, da pravna država deluje. Mi pa pridno glodamo kosti in požiramo cmoke in sline. Na koncu se pa nobena zgodba ...prikaži več ne konča, kot bi se morala. Še več. Vsi od Zidarja do kordeža pa se nam smejijo v brk, ovcam slovenskim, ki vse potrpimo. Mogoče pa nekega dne ne bo več potrpela uničena generacija med 30 in 40 letom.

  • blueone 04:15 09.oktober 2015.

    točno tako...se podpišem