Kučan pri LDS rešuje levico

Foto: Anže Petkovšek Milan Kučan pri LDS. Foto: Anže Petkovšek Milan Kučan pri LDS.
Nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan je danes ob 11. uri obiskal sedež stranke Liberalne demokracije Slovenije. Kučan bo predvidoma podprl LDS na predčasnih volitvah.
Oglej si celoten članek

Nekdanji predsednik je LDS obiskal ravno v času, ko se stranki po javnomnenjskih raziskavah napoveduje pravi polom na predčasnih volitvah. Stranka bi namreč, če gre verjeti raziskavam, zbrala le okoli odstotek glasov volivcev in bi se tako morala posloviti od državnega zbora.

Ob tem samo omenimo, da se nam glede na povprečje anket, ki so bile objavljene zadnje tedne, po volitvah obeta čista desna vlada. SDS namreč v zadnjih tednih dobiva veter v jadra, prav tako tudi NSi.

Nekdanji slovenski predsednik naj bi tako z danes izraženo podporo nekdaj najmočnejši stranki na slovenskem političnem prizorišču poskušal volivce levih strank prepričati, naj na volitvah svoj glas, če se ne bodo odločili za Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića, oddajo za LDS.

Če bi se namreč slednji uspelo prebiti v parlament, bi bila vsota poslanskih sedežev na levi večja kot brez LDS. Janković bi tako izgubil kakšen sedež, a bi LDS prinesla več, kot bi znašala Jankovićeva izguba. Več o ugibanjih v članku Pred novo akcijo reševanja levice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 14:04 7. December 2011.

    ta gospod je ze davno dvignil roke od levice ki ne obstaja ze dolgo. nekoc clovek ki mu je delavski …

  • 18:32 6. December 2011.

    kdo pa bo nas rešil...delavce mislim??stranka je pomembna ,mi pa...

  • 11:17 29. November 2011.

    Kaj nekater use pocnejo da nebi padli v politicno pozabo in to vse na racun normalnih drzavljanov....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.