Slovenija
16 ogledov

Kučan pri LDS rešuje levico

Milan Kučan pri LDS.
1/2
Anže Petkovšek
Nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan je danes ob 11. uri obiskal sedež stranke Liberalne demokracije Slovenije. Kučan bo predvidoma podprl LDS na predčasnih volitvah.

Nekdanji predsednik je LDS obiskal ravno v času, ko se stranki po javnomnenjskih raziskavah napoveduje pravi polom na predčasnih volitvah. Stranka bi namreč, če gre verjeti raziskavam, zbrala le okoli odstotek glasov volivcev in bi se tako morala posloviti od državnega zbora.

Ob tem samo omenimo, da se nam glede na povprečje anket, ki so bile objavljene zadnje tedne, po volitvah obeta čista desna vlada. SDS namreč v zadnjih tednih dobiva veter v jadra, prav tako tudi NSi.

Nekdanji slovenski predsednik naj bi tako z danes izraženo podporo nekdaj najmočnejši stranki na slovenskem političnem prizorišču poskušal volivce levih strank prepričati, naj na volitvah svoj glas, če se ne bodo odločili za Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića, oddajo za LDS.

Če bi se namreč slednji uspelo prebiti v parlament, bi bila vsota poslanskih sedežev na levi večja kot brez LDS. Janković bi tako izgubil kakšen sedež, a bi LDS prinesla več, kot bi znašala Jankovićeva izguba. Več o ugibanjih v članku Pred novo akcijo reševanja levice.

Komentarjev 21
  • Dusan Mmarn 14:04 07.december 2011.

    ta gospod je ze davno dvignil roke od levice ki ne obstaja ze dolgo. nekoc clovek ki mu je delavski razred res zaupaj je ta razred ZELO ZELO .razocaral . nekdo ki ti je vzor in te izda zame ne ...prikaži več obstaja vec . sam sem se vedno pripadnik naroda ki nima liderja . vsi so sledili kapitalu pa ni vazo cigav je .samo da so pri koritu . za narod ki pa to ustvarja pa nic. sedaj ko se ta bivsi tovaris udinja velekapitalistom je pokazal pravo pripadnost. ze dolgo ga nisem videl z delavci na kaksni prireditvi . vecina se pojavlja z osebki ki so unicili NASE BIVSE TOVARNE IN PODJETJA . zal je tako da z siromaki nihce noce imeti posla .in to v imenu resitve drzave .toda cigave drzave saj ste nam jo res ugrabili. naloga delavcev je samo se da vam sluuzimo . CE TO NI RES POKAZITE GOSPOD KUCAN . do sedaj me niste prepricali. ce se pokaze moja nevednost in zmota se vam potem globoko opravicim .do tedaj pa sem pri svojem misljenjuu . pa veliko srece in uspehov .moje v tem sistemu ne morem sprovesti . ----

  • privat 18:32 06.december 2011.

    kdo pa bo nas rešil...delavce mislim??stranka je pomembna ,mi pa...

  • Method 11:17 29.november 2011.

    Kaj nekater use pocnejo da nebi padli v politicno pozabo in to vse na racun normalnih drzavljanov....