Kupca za falcona ni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes do 14. ure so na javni agenciji za civilno letalstvo zbirali ponudbe za prodajo vladnega falcona. Prejeli niso niti ene. Glavni razlog: previsoka cena.
Oglej si celoten članek

Ker za nakup falcona danes do 14. ure ni prispela nobena ponudba, se bo Javna agencija za civilno letalstvo z vlado najprej posvetovala o nadaljnjih postopkih. Če bodo od vlade prejeli soglasje, bodo nadaljevali z razpisom za trženje Falcona v komercialne namene, hkrati pa želijo vladi ponuditi možnost, da falcon uporablja sama, je povedal direktor agencije Žiga Kotnik.

Zatem bodo po njegovih besedah ponovili razpis za odprodajo falcona, in sicer z novo cenitvijo, ker so nastale nove okoliščine. Potek postopkov je, pravi Kotnik, odvisen od tega, kako hitro se bo vlada odločila. To se lahko zgodi že v enem mesecu, lahko pa v enem letu, je dejal in dodal, da cenitev poteka devet mesecev.

Cena je previsoka

Poziv k zbiranju ponudb je bil v uradnem listu objavljen konec julija, v njem pa je zapisano, da ponujena cena ne sme biti nižja od 12,6 milijona evrov. Ravno ta cena je botrovala odločitvi, da se na razpis nista prijavili podjetji Linxair in Gio Poslovna aviacija, saj sta, kot so v podjetjih povedali, ocenili, da je postavljena previsoko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:10 27. Avgust 2012.

    naj ga vlada obdrži..saj ga bo potrebovala ,ko se bojo ljudje zbudili in zavedali da so le prebivalci enega velikega …

  • 15:02 27. Avgust 2012.

    Vidim darkec, da si premlad, da bi razumel početje UDBE. Ona je zelo uspešno delovala prav v Sloveniji. Najboljši udbovci …

  • 13:51 27. Avgust 2012.

    Sej ne trdim, da imaš kakšno vezo z udbo, ampak prevzel si njihovo podtikanje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.