Slovenija
15 ogledov

Kupca za falcona ni

Falcon Žurnal24 main
Danes do 14. ure so na javni agenciji za civilno letalstvo zbirali ponudbe za prodajo vladnega falcona. Prejeli niso niti ene. Glavni razlog: previsoka cena.

Ker za nakup falcona danes do 14. ure ni prispela nobena ponudba, se bo Javna agencija za civilno letalstvo z vlado najprej posvetovala o nadaljnjih postopkih. Če bodo od vlade prejeli soglasje, bodo nadaljevali z razpisom za trženje Falcona v komercialne namene, hkrati pa želijo vladi ponuditi možnost, da falcon uporablja sama, je povedal direktor agencije Žiga Kotnik.

Zatem bodo po njegovih besedah ponovili razpis za odprodajo falcona, in sicer z novo cenitvijo, ker so nastale nove okoliščine. Potek postopkov je, pravi Kotnik, odvisen od tega, kako hitro se bo vlada odločila. To se lahko zgodi že v enem mesecu, lahko pa v enem letu, je dejal in dodal, da cenitev poteka devet mesecev.

Cena je previsoka

Poziv k zbiranju ponudb je bil v uradnem listu objavljen konec julija, v njem pa je zapisano, da ponujena cena ne sme biti nižja od 12,6 milijona evrov. Ravno ta cena je botrovala odločitvi, da se na razpis nista prijavili podjetji Linxair in Gio Poslovna aviacija, saj sta, kot so v podjetjih povedali, ocenili, da je postavljena previsoko.

Komentarjev 6
  • privat 18:10 27.avgust 2012.

    naj ga vlada obdrži..saj ga bo potrebovala ,ko se bojo ljudje zbudili in zavedali da so le prebivalci enega velikega taborišča ki ga sami imenujejo Slovenija...

  • dragec 15:02 27.avgust 2012.

    Vidim darkec, da si premlad, da bi razumel početje UDBE. Ona je zelo uspešno delovala prav v Sloveniji. Najboljši udbovci so bili prav slovenc - žal. "Udba svuda" - to je sinonim, tudi za leve in desne UDBOVCE. Jaz sigurno ...prikaži več nisem bil del tega špila (JJ, jerovški, miličnik .....)

  • Darko 13:51 27.avgust 2012.

    Sej ne trdim, da imaš kakšno vezo z udbo, ampak prevzel si njihovo podtikanje