Kupujejo, prodajajo, plačujejo

Foto: Žurnal24 Matjaž Janežič (HSE) bo za opremo sklenil vzdrževalno pogodbo in stroške razdeli
Izmenjava. HSE kupuje pri Tešu, stroške fantomske revizije PWC pa bo krila družba.
Oglej si celoten članek

Poteze. Holding Slovenske elektrarne (HSE) je od Termoelektrarne Šoštanj (Teš) kupil strojno in programsko opremo v vrednosti slabega 2,5 milijona evrov, trdijo naši viri. Po naših informacijah je cenitveni izvid sicer pokazal, da je oprema vredna slabega 1,7 milijona evrov. Hkrati je bilo ugotovljeno, da je bila nabavna vrednost programske opreme vsaj 50 odstotkov nabavne vrednosti v registru osnovnih sredstev.

Pooblaščeni predstavnik HSE za prodajo opreme je vodja službene poslovne informatike Stane Tepej, ki je bil prej v Tešu na istem mestu.

“Teš krije stroške PWC”
HSE je za poročilo poslovanja Teša, ki ga je pripravila revizorska hiša PricewaterhouseCoopers (PWC), plačal dobrih sto tisoč evrov, trdijo viri. HSE in PWC sta se tudi dogovorila za možnost vnovičnega sodelovanja. Po naših neuradnih informacijah pa med HSE in Teš obstaja sporazum, v katerem naj bi pisalo, da stroške revizije krije Teš.

V HSE so nam povedali le, da “stroške tovrstnih pregledov krije družba”. Ali so s tem mislili na Teš ali HSE, nam do konca redakcije niso pojasnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.