Slovenija
41 ogledov

Kupujejo, prodajajo, plačujejo

Matjaž Janežič (HSE) bo za opremo sklenil vzdrževalno pogodbo in stroške razdeli Žurnal24 main
Izmenjava. HSE kupuje pri Tešu, stroške fantomske revizije PWC pa bo krila družba.

Poteze. Holding Slovenske elektrarne (HSE) je od Termoelektrarne Šoštanj (Teš) kupil strojno in programsko opremo v vrednosti slabega 2,5 milijona evrov, trdijo naši viri. Po naših informacijah je cenitveni izvid sicer pokazal, da je oprema vredna slabega 1,7 milijona evrov. Hkrati je bilo ugotovljeno, da je bila nabavna vrednost programske opreme vsaj 50 odstotkov nabavne vrednosti v registru osnovnih sredstev.

Pooblaščeni predstavnik HSE za prodajo opreme je vodja službene poslovne informatike Stane Tepej, ki je bil prej v Tešu na istem mestu.

“Teš krije stroške PWC”
HSE je za poročilo poslovanja Teša, ki ga je pripravila revizorska hiša PricewaterhouseCoopers (PWC), plačal dobrih sto tisoč evrov, trdijo viri. HSE in PWC sta se tudi dogovorila za možnost vnovičnega sodelovanja. Po naših neuradnih informacijah pa med HSE in Teš obstaja sporazum, v katerem naj bi pisalo, da stroške revizije krije Teš.

V HSE so nam povedali le, da “stroške tovrstnih pregledov krije družba”. Ali so s tem mislili na Teš ali HSE, nam do konca redakcije niso pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.