Lahko v trgovini poskusite sadje?

Foto: Profimedia
Na tržnicah branjevke pogosto dovolijo, da se sadje pred nakupom poskusi. Kaj pa v trgovinah?
Oglej si celoten članek

Dejstvo je, da kvalitete sadja včasih ni mogoče oceniti zgolj po videzu sadja. Zanimalo nas je, če trgovci svojim kupcem dovolijo, da sadje pred nakupom poskusijo. Vprašanja smo naslovili na večje slovenske trgovce, objavljamo odgovore tistih, ki so nam do zaključka redakcije poslali odgovore.

Hofer: ''V podjetju imamo vzpostavljen strog nadzor.''

Foto: Dejan Mijović Hofer

Iz Hofra so nam sporočili, da imajo v podjetjo vzpostavljen strog notranji nadzor kakovosti vseh izdelkov, vključno s sadjem in zelenjavo, po njihovih besedah pa so kriteriji pogosto celo strožji kot to določa nacionalna zakonodaja ali evropski predpisi. ''Preiskušanje sadja in zelenjave v naših trgovinah ni dovoljeno, saj je za zagotovitev kakovosti poskrbljeno še preden se izdelek znajde na naših policah. Ne glede na navedeno pa našim kupcem za vsak prehranski kot neprehranski izdele kupljen v katerikoli Hoferjevi trgovini, zagotavlamo tudi najobsežnejšo garancijo kakovosti. V kolikor kupcu izdelek ne ustreza, mu omogočimo menjavo izdelka brez predložitve računa, ob predložitvi originalnega računa pa ga lahko vrne v katerokoli Hoferjevo trgovino, kjer prejme povračilo kupnine,'' so dodali.

Hofer in Lidl Na blagajni ne dohajate trgovk, ki kasirajo? To je razlog.

V Mercatorju in Lidlu pripravljajo degustacije

Foto: Saša Despot Mercator

''Kjer gre za samopostrežni način izbiranja izdelkov, pokušanje kupcem ni omogočeno in sicer predvsem zaradi zagotavljanja varnosti in kakovosti blaga,'' pravijo v Mercatorju. Dodajajo, da lahko kupci sadje in druge izdelke pokušajo le, če so ti prej pripravljeni za degustacijo, oziroma je to možno na strežnih oddelkih, kjer prodajno osebje lahko omogoči pokušanje določenih živil, denimo odreže košček kruha, sira, salame ipd.

Podobno so nam odgovorili tudi v Lidlu, kjer pravijo, da za kupce v njihovih trgovinah pogosto pripravijo razne degustacije. Takrat so kupci vabljeni, da različne ponujene Lidlove izdelke poskusijo. ''Izven promocijskih aktivnosti, ki jih izvajajo za to usposobljene osebe, uživanja ali uporabe še ne plačanih izdelkov praviloma ne podpiramo,'' so zaključili pri Lidlu.

Zdravje Slovenski trgovec začel s prodajo drugačne zelenjave

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:01 26. December 2018.

    sadje, zelenjava je za en ku*c vredna

  • 08:43 26. December 2018.

    Nekateri si dovolijo vse in pri tem ne pomislijo na druge kupce. Premetavajo sadje in zelenjavo in jedo drobno sadje.

  • 21:27 25. December 2018.

    Ma vse v trgovinah je za en drek. Kupiš čebulo, pol jo je gnile, pa če še tako tipaš pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.