Slovenija
9040 ogledov

Lahko v trgovini poskusite sadje?

trgovec sadje zelenjava
Na tržnicah branjevke pogosto dovolijo, da se sadje pred nakupom poskusi. Kaj pa v trgovinah?

Dejstvo je, da kvalitete sadja včasih ni mogoče oceniti zgolj po videzu sadja. Zanimalo nas je, če trgovci svojim kupcem dovolijo, da sadje pred nakupom poskusijo. Vprašanja smo naslovili na večje slovenske trgovce, objavljamo odgovore tistih, ki so nam do zaključka redakcije poslali odgovore.

Hofer: ''V podjetju imamo vzpostavljen strog nadzor.''

Hofer | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović

Iz Hofra so nam sporočili, da imajo v podjetjo vzpostavljen strog notranji nadzor kakovosti vseh izdelkov, vključno s sadjem in zelenjavo, po njihovih besedah pa so kriteriji pogosto celo strožji kot to določa nacionalna zakonodaja ali evropski predpisi. ''Preiskušanje sadja in zelenjave v naših trgovinah ni dovoljeno, saj je za zagotovitev kakovosti poskrbljeno še preden se izdelek znajde na naših policah. Ne glede na navedeno pa našim kupcem za vsak prehranski kot neprehranski izdele kupljen v katerikoli Hoferjevi trgovini, zagotavlamo tudi najobsežnejšo garancijo kakovosti. V kolikor kupcu izdelek ne ustreza, mu omogočimo menjavo izdelka brez predložitve računa, ob predložitvi originalnega računa pa ga lahko vrne v katerokoli Hoferjevo trgovino, kjer prejme povračilo kupnine,'' so dodali.

trgovina supermarket Hofer in Lidl Slovenija Na blagajni ne dohajate trgovk, ki kasirajo? To je razlog.

V Mercatorju in Lidlu pripravljajo degustacije

Mercator | Avtor: Saša Despot Saša Despot

''Kjer gre za samopostrežni način izbiranja izdelkov, pokušanje kupcem ni omogočeno in sicer predvsem zaradi zagotavljanja varnosti in kakovosti blaga,'' pravijo v Mercatorju. Dodajajo, da lahko kupci sadje in druge izdelke pokušajo le, če so ti prej pripravljeni za degustacijo, oziroma je to možno na strežnih oddelkih, kjer prodajno osebje lahko omogoči pokušanje določenih živil, denimo odreže košček kruha, sira, salame ipd.

Podobno so nam odgovorili tudi v Lidlu, kjer pravijo, da za kupce v njihovih trgovinah pogosto pripravijo razne degustacije. Takrat so kupci vabljeni, da različne ponujene Lidlove izdelke poskusijo. ''Izven promocijskih aktivnosti, ki jih izvajajo za to usposobljene osebe, uživanja ali uporabe še ne plačanih izdelkov praviloma ne podpiramo,'' so zaključili pri Lidlu.

Sadje in zelenjava Zdravje Slovenski trgovec začel s prodajo drugačne zelenjave

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • srecnii 12:01 26.december 2018.

    sadje, zelenjava je za en ku*c vredna

  • Lavdan 08:43 26.december 2018.

    Nekateri si dovolijo vse in pri tem ne pomislijo na druge kupce. Premetavajo sadje in zelenjavo in jedo drobno sadje.

  • Avatar jezeran
    jezeran 21:27 25.december 2018.

    Ma vse v trgovinah je za en drek. Kupiš čebulo, pol jo je gnile, pa če še tako tipaš pa izbiraš. Jabolka kupiš, so od znotraj gnila, na zunaj pa komaj rdeča in ne glih prav dozorela. In vsega tega ...prikaži več sploh ne moreš vrniti ker nimaš nobenega pravega dokaza. In tako nas lupijo veliki trgovci, vsa njihova hrana je za en drek sveža, vse pripeljejo iz zmrzovalnic in baje iz ulinjevalnih komor