Lastnik Telemacha Sloveniji doniral pol milijona dolarjev

Foto: zurnal24.si Telemach
Skupina United Group, ki posluje v sedmih državah v regiji in bo za borbo z boleznijo COVID-19 podarila medicinsko opremo in denarna sredstva v vrednosti treh milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

Za Slovenijo je skupina naročila 5600 najkakovostnejših kompletov testov za odkrivanje virusa, 7 medicinskih ventilatorjev (kirurških respiratorjev), 150.000 mask, 280 termometrov in 4000 zaščitnih očal, katerih skupna vrednost je 500.000 ameriških dolarjev (približno 450 tisoč evrov). Vso opremo je skupina naročila in plačala 15. marca, pri organizaciji dobave, ki se bo začela ta teden, pa je tesno sodelovala z vladami v regiji.

"V dneh, ko vsi potrebujemo pogum in podporo, želi skupina United Group pomagati, da skupaj čim prej premagamo eno največjih globalnih zdravstvenih kriz, ter olajšati delo zdravstvenim delavcem in zagotoviti dodatno varnost državljanom," so sporočili. 

V Sloveniji United Group posluje s podjetjema Telemach in United Media s televizijskimi programi Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov in ribolov ter iDJ.

Zaradi epidemije, ki od prebivalcev Slovenije zahteva, da ostanejo doma, je skupina United Group v celotni regiji na svojih platformah odklenila vse televizijske programe, za katere je dobila dovoljenje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:01 31. Marec 2020.

    bravo, bravo, te pokvarjene požrešne barabe, izkoriščevalci, bodo ves ta drobiž dobile nazaj, z obrestmi, pa še več ... zdej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.