Slovenija
464 ogledov

Lastnik Telemacha Sloveniji doniral pol milijona dolarjev

Telemach zurnal24.si
Skupina United Group, ki posluje v sedmih državah v regiji in bo za borbo z boleznijo COVID-19 podarila medicinsko opremo in denarna sredstva v vrednosti treh milijonov dolarjev.

Za Slovenijo je skupina naročila 5600 najkakovostnejših kompletov testov za odkrivanje virusa, 7 medicinskih ventilatorjev (kirurških respiratorjev), 150.000 mask, 280 termometrov in 4000 zaščitnih očal, katerih skupna vrednost je 500.000 ameriških dolarjev (približno 450 tisoč evrov). Vso opremo je skupina naročila in plačala 15. marca, pri organizaciji dobave, ki se bo začela ta teden, pa je tesno sodelovala z vladami v regiji.

"V dneh, ko vsi potrebujemo pogum in podporo, želi skupina United Group pomagati, da skupaj čim prej premagamo eno največjih globalnih zdravstvenih kriz, ter olajšati delo zdravstvenim delavcem in zagotoviti dodatno varnost državljanom," so sporočili. 

V Sloveniji United Group posluje s podjetjema Telemach in United Media s televizijskimi programi Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov in ribolov ter iDJ.

Zaradi epidemije, ki od prebivalcev Slovenije zahteva, da ostanejo doma, je skupina United Group v celotni regiji na svojih platformah odklenila vse televizijske programe, za katere je dobila dovoljenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 14:01 31.marec 2020.

    bravo, bravo, te pokvarjene požrešne barabe, izkoriščevalci, bodo ves ta drobiž dobile nazaj, z obrestmi, pa še več ... zdej kao nekaj donirajo, čez nekaj mesecev , bo pa zopet višji račun, potiho, brez objave, čisto potiho in skrajno hinavsko, ...prikaži več namesto 200 programov, jih bo 300, vse bodo sept povečal , pa podražil, banda kapitalistična, naj staknejo te maske v svojo gnilo kapitalistično rit ... iz vsake nesreče delajo še večji biznis, upam, da matilda kda potrka na vaša vrata